Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Messi a ajuns la 500 de goluri marcate pentru FC Barcelona

Messi a ajuns la 500 de goluri marcate pentru FC Barcelona

Messi a ajuns la 500 de goluri marcate pentru FC Barcelona
Sursa foto: Foto: Facebook/ Lionel Messi
24 Apr 2017   •   09:14

 Atacantul argentinian Lionel Messi, autorul unei "duble" în partida cu Real Madrid, disputată duminică seara în campionatul de fotbal al Spaniei, a atins bariera simbolică de 500 de goluri marcate în toate competiţiile pentru FC Barcelona. 

Messi (29 ani) a realizat această performanţă la numai câteva zile după ce marele său rival, portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid), a devenit primul fotbalist care a reuşit să depăşească bariera de 100 de goluri înscrise în cea mai importantă competiţie continentală intercluburi, Liga Campionilor. 

Argentinianul a marcat primul său gol în tricoul "blaugrana" pe 1 mai 2005, în meciul câştigat de FC Barcelona în faţa formaţiei Albacete (2-0) pe stadionul Camp Nou. 

În cei 12 ani care s-au scurs de atunci, Messi a devenit un adevărat fenomen al fotbalului mondial, cucerit de cinci ori Balonul de Aur, trofeul atribuit anual celui mai bun jucător al lumii. 

El a reuşit să înscrie cele 500 de goluri în 577 de meciuri disputate pentru gruparea catalană, la care s-a format ca jucător şi cu care negociază în prezent prelungirea contractului, scadent în 2018. 

"Leo este cel mai bun din lume şi a fost decisiv în acest meci. Faptul că a marcat al 500-lea său gol pe Santiago Bernabeu este un eveniment foarte frumos pentru istoria sa şi pentru cea a Barcelonei", a declarat la finalul jocului antrenorul echipei catalane, Luis Enrique. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Messi goluri Barcelona campionat performanta
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close