Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Messi a încasat peste 30 de milioane de euro în 2011. Mourinho, cel mai bogat antrenor

Messi a încasat peste 30 de milioane de euro în 2011. Mourinho, cel mai bogat antrenor

Messi a încasat peste 30 de milioane de euro în 2011. Mourinho, cel mai bogat antrenor
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.T.    |    20 Mar 2012   •   16:51

Revista France Football a prezentat clasamentele celor mai mari câştiguri din fotbal în anul precedent, argentinianul Lionel Messi şi portughezul Jose Mourinho conducând în ierarhiile întocmite de celebra publicaţie franceză.

Vedeta celor de la FC Barcelona, Lionel Messi, conduce în topul fotbaliştilor, cu un total de 33 de milioane de euro câştigaţi în 2011, actualul Balon de Aur fiind urmat de englezul David Beckham (31,5 milioane de euro) şi de portughezul Cristiano Ronaldo (29,2 milioane de euro).

Poziţia înaltă obţinută de Beckham se explică prin faptul că ierarhia a fost alcătuită adunând atât salariul unui jucător, cât şi banii obţinuţi din contractele publicitare.

Camerunezul Samuel Eto'o şi englezul Wayne Rooney completează primele cinci poziţii, cei doi fiind şi ultimii cu un câştig de peste 20 de milioane de euro. În top 10 şi-au mai făcut loc argentinianul Sergio Aguero, ivorianul Yaya Toure, spaniolul Fernando Torres, brazilianul Kaka şi germanul Phillip Lahm.

În ceea ce-i priveşte pe antrenori, portughezul Jose Mourinho ocupă primul loc, cu un câştig de 14,8 milioane de euro, tehnicianul celor de la Real Madrid fiind urmat de italianul Carlo Ancelotti (13,5 milioane de euro) şi de rivalul său de la Barcelona, Pep Guardiola (9,5 milioane de euro).

Francezul Arsene Wenger şi olandezul Guus Hiddink se află pe poziţiile 4 şi 5, în timp ce Fabio Capello, Sir Alex Ferguson, Dick Advocaat, Jose Antonio Camach şi Roberto mancini încheie topul.


×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close