Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Millonarios Bogota vrea să renunţe la două titluri de campioană din perioada în care clubul era condus de traficanţii de droguri

Millonarios Bogota vrea să renunţe la două titluri de campioană din perioada în care clubul era condus de traficanţii de droguri

Millonarios Bogota vrea să renunţe la două titluri de campioană din perioada în care clubul era condus de traficanţii de droguri
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.T.    |    26 Sep 2012   •   14:36

O decizie istorică ar putea fi luată în fotbalul columbian, după ce preşedintele celor de la Millonarios Bogota, Felipe Gaitan, a dezvăluit că clubul ar putea renunţa la titlurile naţionale din 1987 şi 1988.

În anii '80, traficanţii de droguri au pătruns puternic în fotbalul din Columbia şi au preluat controlul mai multor cluburi, lucru care s-a întâmplat şi la Millonarios, controlat de Jose Gonzalo Rodriguez Gacha, cunoscut drept El Mexicano, un mare rival al celebrului Pablo Escobar.

În aceeaşi perioadă, Escobar conducea pe Atletico Nacional, iar fraţii Rodriguez Orejuela controlau clubul America de Cali.

„Este o dezbatere despre etică, care se află în faza preliminară. Mai este nevoie de multe analize şi vor fi multe ore de discuţii înainte de a se lua o decizie”, a declarat Gaitan, într-o intervenţie la Caracol Radio din Madrid, citat de AP.

Oficialul clubului columbian, care se află în capitala Spaniei pentru meciul amical dintre Real madrid şi Millonarios, desfăşurat în onoarea lui Alfredo Di Stefano, a adăugat că propunerea a fost făcută de membri ai consiliului de administraţie.

„O astfel de decizie are multe implicaţii, dar şi multe aspecte pozitive”, a mai precizat Gaitan.

Iniţiativa celor din Bogota ar putea fi urmată şi de alte cluburi care în trecut se aflau sub controlul traficanţilor de droguri.

„Nu este o idee rea şi sper ca ea să devină realitate, iar titlurile respective să fie anulate”, a spus Carlos Andrade, fost preşedinte la America de Cali, într-un interviu acordat unui alt post de radio, fără a se referi la o anumită echipă.

Millonarios Bogota are 13 titluri de campioană a Columbiei, ultimul fiind cucerit în 1988, un record pentru fotbalul din această ţară, la egalitate cu America de Cali.

Cel mai cunoscut jucător din istoria de 66 de ani a echipei este Alfredo Di Stefano, care a evoluat pentru Millonarios între 1949 şi 1952, perioadă în care a marcat 157 de goluri, în continuare record al clubului.

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close