Antena 3 CNN Sport Fotbal extern O măsură controversată ar putea pune capăt dominaţiei granzilor în Premier League

O măsură controversată ar putea pune capăt dominaţiei granzilor în Premier League

O măsură controversată ar putea pune capăt dominaţiei granzilor în Premier League
Sursa foto: steven gerrard
15 Feb 2010   •   17:05

Conducerea Premier League ia în considerare să aplice o măsură care le-a picat foarte prost celor patru granzi din Insulă, Manchester United, Liverpool, Chelsea şi Arsenal. Englezii vor să renunţe la sistemul în care primele patru echipe merg direct în grupele sau în preliminariile Ligii Campionilor. Propunerea FA este ca ultimul loc de Ligă să se acorde în urma unui play-off disputat între echipele clasate pe locurile 4-7 în Premier League. Singurele cluburi care se opun ideii sunt cele patru obişnuite cu "masa bogaţilor".
În acest moment, locul al patrulea în Premier League duce în preliminariile Ligii Campionilor. Acest lucru s-ar putea schimba din sezonul 2010-2011, întrucât Premier League vrea să aducă mai multă miză în joc şi să implice mai multe echipe în lupta pentru valoroasele locuri de Liga Campionilor. Preşedintele executiv al Premier League, Richard Scudamore, a prezentat cluburilor propunerea pe 4 februarie, iar vestea măsurii a fost primită cu braţele deschise de către majoritatea conducătorilor. Doar "The Big Four", Manchester United, Chelsea, Liverpool şi Arsenal s-ar fi opus, iar o decizie se va lua în luna aprilie, potrivit goal.com.
Nu s-a stabilit încă dacă s-ar stabili un sistem cu capi de serie şi dacă meciurile s-ar juca în dublă manşă, dar este probabil să se folosească un sistem care în Olanda a dat roade şi care a făcut-o pe Ajax să rateze în ultimii ani prezenţa în Liga Campionilor în favoarea unor formaţii precum Twente sau AZ Alkmaar.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Premier League Liga Campionilor playoff
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close