Antena 3 CNN Sport Fotbal extern O televiziune olandeză susţine că jucătorii lui Juventus s-au dopat înaintea finalei Ligii Campionilor din 1996

O televiziune olandeză susţine că jucătorii lui Juventus s-au dopat înaintea finalei Ligii Campionilor din 1996

O televiziune olandeză susţine că jucătorii lui Juventus s-au dopat înaintea finalei Ligii Campionilor din 1996
de M.T.    |    22 Mai 2013   •   23:46

Jucătorii echipei Juventus Torino s-au dopat înaintea finalei Ligii Campionilor din 1996, susţine postul olandez de televiziune NOS.

Partida respectivă, desfăşurată pe Stadionul Olimpic din Roma, a fost câştigată de formaţia italiană, care s-a impus în faţa celor de la Ajax Amsterdam cu 5-3, în urma loviturilor de departajare.

Giuseppe d'Onofrio şi Alessandro Donati, doi oameni de ştiinţă italieni, pe care NOS i-a prezentat ca specialişti în dopaj, au ajuns la această concluzie după ce au avut acces la documentele confiscate de la clubul italian în timpul unei anchete începute în 1998, potrivit Mediafax.

D'Onofrio şi Donati, care au analizat eşantioanele sanguine ale jucătorilor din acea perioadă, au ajuns la concluzia că jucătorii grupării italiene s-au dopat cu eritropoietină (EPO) înaintea finalei, cei doi neavând dubii în privinţa acestui lucru.

Site-ul oficial al televiziunii olandeze a anunţat că NOS va difuza, duminică seară, un reportaj complet care va susţine cele afirmate de oamenii de ştiinţă.

Acuzaţiile la adresa actualei campioane a Italiei nu reprezintă o noutate.

În noiembrie 2004, medicul lui Juventus din anii '90, Riccardo Agricola, a fost condamnat la 22 de luni de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de furnizarea de substanţe pentru îmbunătăţirea performanţelor sportive.

În cadrul procesului început în septembrie 2002, directorul executiv al bianconerilor, Antonio Giraudo, a fost găsit nevinovat, ca urmare a „dovezilor insuficiente”.

Procesul a examinat practicile medicale ale clubului Juventus în perioada 1994-1998, ca urmare a unor acuzaţii de dopaj lansate de cehul Zdenek Zeman, care a spus că fotbalul italian are nevoie să „iasă din farmacie”, cu referire clară la gruparea torineză.

×
Subiecte în articol: Juventus Torino dopaj roma Ajax Amsterdam
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close