Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Oficial. Dan Petrescu a semnat pe cinci ani cu Kuban Krasnodar. ?În trei ani vreau în Europa?

Oficial. Dan Petrescu a semnat pe cinci ani cu Kuban Krasnodar. ?În trei ani vreau în Europa?

Oficial. Dan Petrescu a semnat pe cinci ani cu Kuban Krasnodar. ?În trei ani vreau în Europa?
Sursa foto: dan petrescu
30 Dec 2009   •   09:39

Antrenorul anului 2009 în România, Dan Petrescu, a semnat în cele din urmă un angajament pe cinci ani cu gruparea rusă de divizie secundă Kuban Krasnodar. Ruşii consideră venirea lui Dan Petrescu la Kuban demnă de un episod din ?Dosarele X?.
A avut mai multe opţiuni şi a ales, într-un final, să meargă din Liga Campionilor direct în eşalonul secund din Rusia. În decizia lui Petrescu a cântărit decisiv şi puterea financiară a grupării conduse de guvernatorul regiunii ruse Krasnodar, Alexander Tkacev. ?Bursucul? îşi va începe munca la Kuban pe 10 ianuarie, atunci când este programată reunirea lotului.
"Am avut mai multe opţiuni de a-mi continua cariera, cea de la Kuban a fost cea mai interesantă şi de luat în seamă. Oraşul, atât de pasionat de fotbal, suporterii care-şi susţin în număr mare favoriţii, pur şi simplu merită să aibă o echipă de nivel înalt. Ştiu cât de mult e iubit fotbalul în această zonă", a declarat Petrescu după ce a semnat contractul pe cinci ani, potrivit Mediafax.
"Apreciez oportunitatea de a lucra în Rusia. Am fost chestionat repetat de ce am ales să merg în divizia secundă în Rusia după ce am jucat cu Unirea Urziceni în Liga Campionilor, dar hotărârea mea a fost fermă şi vreau să am performanţe şi cu noua mea echipă. Obiectivul imediat este să creez o echipă puternică şi eficientă, care în doi ani să fie capabilă să revină în prima ligă, iar în al treilea an să lupte pentru cupele europene", a precizat Petrescu.
Presa din Rusia este entuziasmată de sosirea tehnicianului român, pe care îl compară ca aspect cu agentul Mulder din ?Dosarele X?.
"Istoria sosirii lui Petrescu la Krasnodar e mai abruptă decât celebrul serial Dosarele X. Zvonuri ale sosirii sale au apărut de ceva vreme, stând în aer ca un OZN. Obiectul a strălucit, a atras atenţia, apoi proiectoarele s-au dus spre Dinamo Moscova. Misteriosul obiect zburător cu marcă de România a aterizat până la urmă la Kuban. Coincidenţă, încă o potrivire cu Dosarele X: Petrescu seamănă ca două picături de apă cu agentul Mulder, jucat în serial de actorul David Duchovny. Având în vedere că eroul filmului, în ciuda tuturor dificultăţilor, mergea până la capăt pentru a afla adevărul, această paralelă este mai mult decât binevenită", a notat cotidianul Komsomolskaia Pravda în ediţia de Krasnodar.
Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close