Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Portsmouth, penalizată cu nouă puncte pentru trecerea în administrare judiciară

Portsmouth, penalizată cu nouă puncte pentru trecerea în administrare judiciară

Portsmouth, penalizată cu nouă puncte pentru trecerea în administrare judiciară
Sursa foto: nadir belhadj
17 Mar 2010   •   17:05

"Lanterna roşie" din clasamentul Premier League, Portsmouth, a pierdut practic orice şansă de a se mai salva de la retrogradare după ce a fost penalizată miercuri cu nouă puncte de Consiliul Premier League. Motivul este acela că gruparea de pe Fratton Park a fost plasat în administrare judiciară pentru datoriile extrem de mari pe care nu le poate onora.
"După decizia Înalţii Curţi de a valida trecerea sub administrare judiciară a FC Portsmouth, Consiliul Premier League a stabilit astăzi (n.r. miercuri) să aplice regulile Ligii privitoare la situaţiile în care un club membru suferă un act de insolvenţă. Drept urmare, FC Portsmouth pierde cu "efect imediat" nouă puncte în clasament. Ca o parte a acestui proces, Consiliul s-a întâlnit cu administratorul clubului pentru a stabili cum vor colabora pentru restul sezonului pentru a se asigura că gruparea îşi poate onora obligaţiile", a transmis Consiliul Premier League, potrivit Eurosport.
Pierderea celor nouă puncte nu schimbă poziţia clubului în clasamentul Premier League, adică ultima. Echipa are în acest moment 10 puncte, cu 17 mai puţine decât formaţia aflată pe primul loc neretrogradabil, cu nouă etape înainte de finalul stagiunii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Premier League retrogradare
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close