Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Premier League: Chelsea câştigă cu 2-0 în faţa lui Manchester City

Premier League: Chelsea câştigă cu 2-0 în faţa lui Manchester City

Premier League: Chelsea câştigă cu 2-0 în faţa lui Manchester City
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Mar 2011   •   11:30

Chelsea a câştigat meciul de pe teren propriu cu Manchester City, scor 2-0, şi a urcat pe locul 3 în Premier League, la nouă puncte în spatele liderului Manchester United, dar şi cu o partidă mai puţin.

După o primă repriză în care tactica a sugrumat spectacolul, s-au întâlnit totuşi doi antrenori italieni, partea doua a fost mult mai plină de evenimente. După ce a irosit câteva ocazii importante, Chelsea a reuşit să deschidă scorul în minutul 78 prin brazilianul David Luiz, care a reluat cu capul o centrare venită dintr-o lovitură liberă executată excelent de Drogba. Deşi Roberto Mancini a forţat pe final cu Balotelli şi Adam Johnson, cei care au marcat au fost tot londonezii. Un alt brazilian, venit tot de la benfica, Ramires, a luat o acşiune pe cont propriu în prelungirile partidei şi a stabilit scorul final.

În ciuda distanţei dintre liderul Manchester United şi Chelsea, Carlo Ancelotti continuă să spere la titlu. „Trebuie să încercăm să câştigăm toate meciurile rămase. Va fi o pauză cauzată de partidele internaţionale şi, atunci când jucătorii vor reveni la echipă, mi-ar plăcea să văd acelaşi spirit şi aceeaşi atitudine”, a declarat tehnicianul italian, care a comentat apoi evoluţia elevilor săi: „Este un rezultat foarte bun, venit după un joc foarte bun. Am fi putut face mai multe în prima repriză, dar după pauză am făcut ceea ce trebuia. Luiz şi Ramires au jucat fantastic şi au marcat două goluri superbe”.

Liderul Manchester United şi-a mărit avansul faţă de a doua clasată, Arsenal, în urma acestei etape. Echipa lui Sir Alex Ferguson a învins greu, pe teren propriu, pe Bolton, scor 1-0, golul izbăvitor fiin reuşit de bulgarul Berbatov cu trei minute înainte de final. În acel moment, „diavolii” evoluau în inferioritate numerică, după ce Evans primise cartonaşul roşu în minutul 76.

Arsenal a călcat strâmb în deplasarea cu West Bromwich Albion, la care Tamaş a rămas doar pe banca de rezerve. Echipa antrenată de Roy Hodgson a condus cu 2-0, după golurile reuşite de Reid şi Odemwingie. Oaspeţii au revenit pe final, Arshavin şi Van Persie restabilind egalitatea. În ciuda asaltului din ultimele minute, elevii lui Arsene Wenger nu au mai înscris, astfel că rămân la cinci punte în spatele lui Manchester United, dar şi cu un meci mai puţin disputat.

Premier League, etapa a 30-a

Tottenham - West Ham 0-0
Aston Villa - Wolverhampton 0-1
Blackburn - Blackpool 2-2
Man. United - Bolton 1-0
Stoke - Newcastle 4-0
West Bromwich - Arsenal 2-2
Wigan - Birmingham 2-1
Everton - Fulham 2-1
Sunderland - Liverpool 0-2
Chelsea - Man. City 2-0

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close