Antena 3 Sport Fotbal extern Premier League: Echipele, obligate să aibă 8 jucători crescuţi de club

Premier League: Echipele, obligate să aibă 8 jucători crescuţi de club

15 Sep 2009   •   18:08
Premier League: Echipele, obligate să aibă 8 jucători crescuţi de club
Sursa foto: jucator fotbal

Premier League a introdus regula jucătorului crescut de club, ce va intra în vigoare începând cu sezonul viitor, ca şi o limitare a dimensiunii echipei.
Din sezonul 2010/11 , cele 20 de cluburi din Premier League au votat să introducă măsuri ce va cere tuturor formaţiilor să aibă în lot opt jucători crescuţi de club, dintr-o echipă de 25 .
Directorul executiv al competiţei Richard Scudamore a confirmat schimbările pentru skysports, arătând că formaţiile vor avea două perioade de transfer pentru a face schimbările.
"Din sezonul următor, cluburilor li se va cere să aibă echipe de până la 25 de jucători, din care nu mai mult de 17 pot fi peste 21 de ani şi fără a fi crescuţi intern (home grown)".
Definiţia folosită, ?home grown? este antrenarea timp de trei ani, înainte de vârsta de 21 de ani de către cineva din sistemul profesional englez sau galez.
"Cluburile vor trebui să îi declare pe cei 25 la sfârşitul lunii august şi apoi la finele lui ianuarie."
Jucătorii care au sub 21 de ani sunt eligibili şi peste limita celor 25 jucători per echipă.
Se speră că astfel va deveni mai atractică cumpărare de jucători crescuţi de club.
"Nu vom intra pe drumul testului de naţionalitate, dar aceasta înseamnă că nu poţi cumpăra o întreagă echipă din străinătate. Le va da cluburilor o pornire mai mare să investească în tineri. Unul din beneficii va fi ajutarea echipei Angliei", se explică.
De asemenea, cluburile au acceptat să adere la un set de reglementări financiare.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close