Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Premier League: Manchester United, învinsă surpinzător de Wigan

Premier League: Manchester United, învinsă surpinzător de Wigan

Premier League: Manchester United, învinsă surpinzător de Wigan
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    12 Apr 2012   •   11:04

Wigan a făcut mai interesantă lupta pentru titlu din Premier League, după ce a câştigat surprinzător pe teren propriu meciul cu liderul Manchester United, scor 1-0.

Golul reuşit de Shaun Maloney în minutul 50 le permite elevilor lui Roberto Martinez să spere că vor reuşi să evite retrogradarea, mai ales că, pentru prima oară din luna octombrie, Wigan a ieşit din grupul ultimelor trei echipe din clasament.

Victoria de miercuri seară este cu atât mai specială cu cât Wigan pierduse de fiecare dată în precedentele 14 întâlniri cu actuala campioană, iar United nu mai fusese învinsă în Premier eague din 4 ianuarie.

Avansul lui Manchester United în fruntea ierarhiei din Anglia s-a redus la 5 puncte, după ce rivalii de la City nu le-au lăsat nicio şansă celor de la West Bromwich Albion, în faţa cărora s-au impus cu 4-0.

Sergio Aguero a reuşit o dublă, Carlos Tevez a punctat pentru prima oară din luna mai a anului trecut în faţa propriilor fani, iar David Silva a completat lista marcatorilor într-un succes clar al formaţiei antrenate de Roberto Mancini.

În ciuda pasului greşit al „diavolilor”, managerul italian consideră că echipa sa are şanse mici de a câştiga titlul: „Cursa pentru primul loc este încheiată, pentru că United este o echipă fantastică, cu un spirit fantastic. Cred că cele cinci puncte reprezintă o diferenţă prea mare. Pentru noi, este important să terminăm bine sezonul, cel mai bun din ultimii 50 de ani. Sunt mândru de jucătorii mei”.

Într-o altă partidă disputată miercuri, Arsenal a învins cu 3-0 în deplasare pe Wolverhampton, prin golurile înscrise de Robin Van Persie, din penalty, Theo Walcott şi Yossi Benayoun, şi pare principala favorită la ocuparea poziţiei a treia, în condiţiile în care rivalii de la Tottenham au pierdut pe teren propriu în faţa lui Norwich în această rundă.

Rezultate Premier League, etapa a 33-a:
Everton - Sunderland 4-0, Newcastle - Bolton 2-0, Tottenham - Norwich 1-2, Aston Villa - Stoke 1-1, Fulham - Chelsea 1-1, Blackburn - Liverpool 2-3, Man. City - West Brom 4-0, Wigan - Man. United 1-0, Wolves - Arsenal 0-3, QPR - Swansea 3-0

Clasament:
1.Man. United 79p, 2.Man. City 74p, 3. Arsenal 64p, 4.Tottenham 59p... 18.Bolton 29p (32j), 19.Blackburn 28p, 20.Wolves 22p.


×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close