Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Premier League: Manchester United o egalează la puncte pe City, după 5-0 cu Wigan

Premier League: Manchester United o egalează la puncte pe City, după 5-0 cu Wigan

Premier League: Manchester United o egalează la puncte pe City, după 5-0 cu Wigan
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    26 Dec 2011   •   19:50

Manchester United a câştigat cu 5-0 meciul de pe teren propriu disputat împotriva celor de la Wigan şi, profitând de remiza albă a lui Manchester City cu West Bromwich Albion, a ajuns la acelaşi număr de puncte ca şi echipa lui Roberto Mancini în fruntea clasamentului din Premier League.

 
Sir Alex Ferguson a preferat să înceapă partida de Boxing Day cu Wigan ţinându-i pe bancă pe David De Gea, titularul obişnuit al postului de portar, şi pe Wayne Rooney, însă „diavolii” nu au avut nevoie decât de opt minute pentru a deschide scorul, prin Park Ji-Sung.
 
Misiunea celor de la Wigan de a rezista pe Old Trafford a devenit şi mai dificilă în finalul primei reprize, când Conor Sammon a fost eliminat uşor, după un duel cu Michael Carrick, iar bulgarul Dimitar Berbatov a dublat avantajul gazdelor.
 
Berbatov avea să fie eroul meciului, golgheterul din sezonul trecut al Premier League reuşind să mai puncteze de două ori în partea a doua, între golurile sale ecuadorianul Antonio Valencia trecându-şi şi el numele pe lista marcatorilor.
 
Ziua excelentă a celor de la United a fost completată de egalul dintre West Bromwich Albion, la care Tamaş nu a fost convocat, şi Manchester City, scor 0-0, astfel că cele două rivale din Manchester au acelaşi număr de puncte, 45, însă „cetăţenii” au avantajul golaverajului şi continuă să fie lideri.
 
Pentru echipa lui Roberto Mancini a fost primul meci din actuala ediţie de campionat în care nu a reuşit să marcheze , ultima oară când s-a întâmplat acest lucruu fiind pe 11 aprilie 2011, când Liverpool a câştigat cu 3-0 partida de pe Anfield cu City.
 
Chelsea a ratat şansa de a urca pentru moment pe locul 3 în clasament, după ce a reuşit doar o remiză pe teren propriu cu Fulham, scor 1-1. Spaniolul Juan Mata a deschis scorul pentru gazde în debutul reprizei a doua, însă vizitatorii au egalat prin americanul Clint Dempsey, iar echipa lui Villas-Boas va ieşi din primele patru în cazul în care Arsenal va câştiga marţi cu Wolverhampton.
 
Pas greşit şi pentru Liverpool, care a încheiat la egalitate pe Anfield cu ultima clasată, Blackburn Rovers, scor 1-1. Oaspeţii au condus cu 1-0 la pauză, după autogolul lui Charlie Adam, „cormoranii” înscriind imediat după reluare prin Maxi Rodriguez, care a ajuns la al 11-lea gol marcat în ultimele 12 apariţii ca titular.
 
Newcastle United a întrerupt seria de şase meciuri consecutive fără victorie în campionat, reuşind să câştige cu 2-0 pe terenul lui Bolton, care devine astfel prima echipă din istoria Premier League învinsă în opt dintre primele nouă partide de acasă într-un sezon. Golurile „coţofenelor” au fost marcate după pauză, de Hatem Ben Arfa şi de golgheterul Demba Ba.
 
Everton a obţinut norocos un egal pe terenul lui Sunderland, scor 1-1, după ce Howard Webb a acordat oaspeţilor un penalty controversat prin care Leighton Baines a anulat avantajul luat de elevii lui Martin O'Neill în urma golului înscris de Jack Colback. În urma acestui rezultat, echipa din Liverpool mai are nevoie de un singur punct pentru a ajunge la 1.000 de puncte câştigate în Premier League.
 
Rezultate Premier League, etapa a 18-a: Chelsea - Fulham 1-1, Bolton - Newcastle 0-2, Liverpool - Blackburn 1-1, Man. United - Wigan 5-0, Sunderland - Everton 1-1, West Brom - Man. City 0-0
 
Clasament: 1.Man. City 45p, 2.Man. United 45p, 3.Tottenham 35p (16j), 4.Chelsea 34p... 18.Wigan 14p, 19.Bolton 12p, 20.Blackburn 11p.

 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close