Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Premier League: Victorii clare pentru echipele din Manchester. Newcastle, la al şaselea meci fără victorie

Premier League: Victorii clare pentru echipele din Manchester. Newcastle, la al şaselea meci fără victorie

Premier League: Victorii clare pentru echipele din Manchester. Newcastle, la al şaselea meci fără victorie
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    22 Dec 2011   •   12:48

Cele două echipe din Manchester au obţinut victorii clare în etapa a 17-a din Premier League, în timp ce surpriza începutului de sezon, Newcastle United, a ajuns la al şaselea meci consecutiv fără succes în campionat.

O dublă a argentinianului Sergio Aguero şi un gol senzaţional al lui Adam Johnson au ajutat-o pe Manchester City să câştige cu 3-0 pe teren propriu în faţa lui Stoke City, echipa lui Roberto Mancini urmând să petrească Crăciunul pe primul loc al clasamentului.

Este pentru prima oară din 1929 când City este lider de Crăciun, „cetăţenii” reuşind şi o altă performanţă notabilă: vor termina 2011 fără a cunoaşte înfrângerea pe teren propriu, unde au câştigat 27 din cele 29 de meciuri.

Deşi i-a pierdut pe Phil Jones şi Ashley Young, ambii accidentaţi, Manchester United nu a avut nicio emoţie la Londra, unde s-a impus cu 5-0 în faţa lui Fulham, rezultat care menţine formaţia lui Sir Alex Ferguson la două puncte în spatele liderului City.

Danny Welbeck, Luis Nani şi Ryan Giggs au rezolvat problema învingătoarei încă din prima repriză, pentru ca Wayne Rooney şi Dimitar Berbatov să stabilească scorul final în ultimele minute ale întâlnirii.

Arsenal îşi continuă revirimentul din ultima perioadă, reuşind să se impună cu 2-1 la Birmingham, în faţa lui Aston Villa, într-un meci în care jucătorul gazdelor Marc Albrighton a marcat golul 20.000 din istoria Premier League. Pentru echipa lui Arsene Wenger au înscris Robin Van Persie, din penalty, şi Yossi Benayoun, israelianul aducând victoria „tunarilor” cu trei minute înainte de final.

Newcastle United a ajuns la al şaselea meci consecutiv fără succes în campionat, după ce a pierdut pe teren propriu în faţa lui West Bromwich Albion, la care Tamaş nu a fost convocat, scor 2-3.

Senegalezul Demba Ba a reuşit din nou o dublă pentru „coţofene”, anulând de fiecare dată avantajul luat de oaspeţi după golurile lui Peter Odemwingie şi Gareth McAuley, însă evoluţia atacantului african nu a putut evita un nou eşec pentru Newcastle, pecetluit de execuţia lui Paul Scharner din minutul 85.

Schimbarea de antrenor de la Sunderland se face simţită, „Pisicile Negre” obţinând al doilea succes din trei meciuri cu Martin O'Neill pe bancă, 3-2 la Londra, împotriva lui Queens Park Rangers, în timp ce Liverpool a făcut un nou pas greşit, „cormoranii” obţinând doar o remiză pe terenul lui Wigan (0-0).

În primele două meciuri ale etapei, desfăşurate marţi, Wolverhampton a încheiat la egalitate pe teren propriu cu Norwich, scor 2-2, în timp ce Bolton a predat ultima poziţie a clasamentului celor de la Blackburn, după victoria cu 2-1 din meciul direct.

Joi seară este programat derbyul dintre Tottenham şi Chelsea.

Rezultate Premier League, etapa a 17-a: Wolverhampton - Norwich 2-2, Blackburn - Bolton 1-2, Aston Villa - Arsenal 1-2, Everton - Swansea 1-0, Fulham - Man. United 0-5, Man. City - Stoke 3-0, Newcastle - West Brom 2-3, Queen's Park Rangers - Sunderland 2-3, Wigan - Liverpool 0-0

Clasament: 1.Man. City 44p, 2.Man. United 42p, 3.Tottenham 34p (15j), 4.Chelsea 32p (16j)... 18.Wigan 14p, 19.Bolton 12p, 20.Blackburn 10p.


×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close