Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Roberto Di Matteo a fost demis de la Chelsea

Roberto Di Matteo a fost demis de la Chelsea

Roberto Di Matteo a fost demis de la Chelsea
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    21 Noi 2012   •   11:58

Roberto Di Matteo, omul care i-a îndeplinit lui Roman Abramovich visul a de câştiga Liga Campionilor, nu mai este antrenorul celor de la Chelsea Londra.

Italianul de 42 de ani plăteşte astfel pentru rezultatele slabe din ultima perioadă, totul culminând cu înfrângerea categorică suferită marţi în Liga Campionilor, 0-3 cu Juventus, rezultat în urma căruia londonezii sunt foarte aproape de a deveni prima deţinătoare a trofeului care părăseşte competiţia încă din faza grupelor.

„Performanţele şi rezultatele recente ale echipei nu au fost suficient de bune, iar proprietarul şi conducerea clubului simt că o schimbare este necesară pentru a menţine clubul pe linia corectă, înaintea unei perioade vitale a sezonului”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al lui Chelsea.

„Proprietarul şi conducerea doresc să-i mulţumească lui Roberto pentru tot ceea ce a făcut pentru club din luna martie. Roberto ne-a condus spre o victorie istorică în Liga Campionilor şi o a şaptea Cupă a Angliei. Uriaşa sa contribuţie la istoria clubului nu va fi uitată niciodată şi întotdeauna va fi bine venit pe Stamford Bridge”, mai scrie în anunţul făcut de londonezi.

Devenit principal la Chelsea în luna martie, atunci când l-a înlocuit pe Andre Villas-Boas, Di Matteo, fost jucător al "albaştrilor", a reuşit să cucerească două trofee în timpul mandatului său, Cupa Angliei, după o finală cu Liverpool, şi Liga Campionilor, la capătul unei duble memorabile în semifinala cu FC Barcelona şi a unui ultim act câştigat la penaltyuri în faţa lui Bayern Munchen, chiar pe terenul bavarezilor.

Cu toate acestea, clasarea doar pe locul 6 în Premier League a amânat confirmarea sa ca principal şi pentru sezonul 2012/13. În cele din urmă, Abramovich a decis să meargă în continuare pe mâna italianului, iar startul noii stagiuni a fost excelent, Chelsea suferind o singură înfrângere în primele 12 meciuri.

Lucrurile s-au complicat însă în ultima perioadă, iar gruparea de pe Stamford Bridge a pierdut şefia în Premier League, acolo unde se află pe locul 3, la patru puncte în spatele liderului Manchester City, şi, după eşecul de la Torino, riscă o eliminare prematură din Liga Campionilor.

Roberto Di Matteo a fost al optulea antrenor al lui Chelsea de la preluarea clubului de către rusul Roman Abramovich, după Claudio Ranieri, Jose Mourinho, Avram Grant, Luiz Felipe Scolari, Guus Hiddink, Carlo Ancelotti şi Andre Villas-Boas.

Deocamdată nu se cunoaşte cine îl va înlocui pe italian pe banca londonezilor, însă nu este exclus să fie numit un antrenor interimar până la finalul sezonului, atunci când, potrivit zvonurilor din presa britanică, Pep Guardiola ar putea deveni noul manager al încă deţinătoarei trofeului Ligii Campionilor.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close