Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Simularea evidentă a lui N'Gog aprinde spiritele în Anglia după Liverpool - Birmingham 2-2

Simularea evidentă a lui N'Gog aprinde spiritele în Anglia după Liverpool - Birmingham 2-2

Simularea evidentă a lui N'Gog aprinde spiritele în Anglia după Liverpool - Birmingham 2-2
Sursa foto: david ngog
10 Noi 2009   •   12:38

Liverpool a înregistrat, luni, primul rezultat de egalitate din actualul sezon al Premier League, dar maniera în care a obţinut punctul i-a pus pe jar pe cei de la Birmingham. "Cormoranii" au condus pe tabelă, dar oaspeţii au revenit şi ar fi câştigat, poate, dacă nu apărea plonjonul în careu al lui N'Gog, care a fost considerat penalty de arbitrul Walton.
Formaţia din oraşul din vestul Angliei este într-o situaţie grea în actualul sezon, după un start în care a pierdut nu mai puţin de cinci partide, care a adus-o până pe locul 7 în Premier League. Victoria cu Birmingham, formaţie care se gândeşte doar la rămânerea în prima divizie, era astfel capitală. Cele trei puncte păreau uşor de luat în minutul 13, când Riera şi N'Gog l-au luat, pe rând, la ţintă pe eroicul portar Hart, care n-a mai putut scoate ultimul şut feroce al francezului venit de la PSG.
Birmingham era, însă, o formaţie foarte bine motivată de managerul Alex McLeish, iar Benitez a trimis în poartă, de la mică distanţă, o minge atinsă ultima oară de Ridgewell. Scorul era deja 1-1 în minutul 26. Ultima fază a primei reprize, petrecută în al treilea minut de prelungire, a adus egalarea pentru echipa din Birmingham, şi a venit din gheata lui Jerome. Golul a fost unul fabulos, o străfungerare de la 35 de metri care a ajuns direct în plasă, trecând peste capul spaniolului Reina.
Lucrurile puteau merge spre un şocant 1-2, care ar fi fost cea de-a şasea înfrângere pentru Liverpool în 12 meciuri, dar arbitrul Peter Walton n-a fost de acord şi a arătat punctul cu var la o simulare jenantă a lui N'Gog, care s-a aruncat imediat când a văzut că fundaşul Lee Carsley a încercat să-i ia mingea printr-o alunecare. Gerrard a transformat în minutul 71 iar Liverpool a obţinut un punct.
"Nici nu avem ce să discutăm. Ngog s-a aruncat ca să câştige un penalty pentru echipa sa, se întâmplă acest lucru de ani de zile. Arbiturul a văzut prost şi, dacă s-ar mai uita o dată la fază sunt sigur că ne-ar da dreptate", a declarat antrenorul McLeish pentru Eurosport.
"Lee a alunecat spre el, iar acest lucru este mereu riscant. Dar de această dată chiar nu a fost nici un contact. Nici măcar nu a fost aproape de a fi un penalty.", de continuat McLeish.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Premier League
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close