Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Sir Alex Ferguson, suspendat cinci etape şi amendat cu 30.000 de lire sterline

Sir Alex Ferguson, suspendat cinci etape şi amendat cu 30.000 de lire sterline

Sir Alex Ferguson, suspendat cinci etape şi amendat cu 30.000 de lire sterline
17 Mar 2011   •   11:00

Declaraţiile făcute de Sir Alex Ferguson la adresa arbitrului Martin Atkinson la sfârşitul meciului Chelsea - Manchester United 2-1 au fost aspru pedepsite de federaţia engleză. Managerul „diavolilor” a fost suspendat pentru următoarele cinci etape şi a primit o amendă de 30.000 de lire sterline.

Orice echipă vrea un arbitraj corect, iar noi nu am avut asta. Trebuie s-o spun, cînd am văzut cine ne arbitrează, m-am temut de ce e mai rău”, a spus Ferguson la finalul partidei respective, nemulţumit de faptul că David Luiz nu a fost eliminat după faulturi dure la Javier Hernandez şi Wayne Rooney, dar şi pentru că Chelsea ar fi primit prea uşor penaltyul prin care londonezii au obţinut victoria.

Dacă suspendarea va rămâne în vigoare şi după apel, Sir Alex va lipsi la meciurile de campionat cu West Ham, Fulham, Everton şi Arsenal, precum şi la semifinala Cupei Angliei cu Manchester City. De asemenea, ar fi cea mai dură pedeapsă din istoria Premier League. În 2000, Arsene Wenger a fost suspendat 12 etape după ce l-a împins pe arbitrul de rezervă, însă pedeapsa a fost redusă ulterior la numai un meci.

În apărarea lui Ferguson a sărit chiar tehnicianul celor de la Chelsea, Carlo Ancelotti. „Părerea mea este că Ferguson a avut mereu un comportament corect şi consider că suspendarea de cinci meciuri este mult prea dură. Nu cred că există vreun motiv pentru această decizie, la fel cum nu cred că Manchester United va avea de suferit din cauza ei. Ştiu ce a declarat după meci, evident că nu a fost reacţia corectă, dar cinci etape sunt prea multe”, a declarat italianul.

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close