Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Steaua învinge Grasshopper Zurich la penalty-uri şi se califică în grupele Europa League

Steaua învinge Grasshopper Zurich la penalty-uri şi se califică în grupele Europa League

Steaua învinge Grasshopper Zurich la penalty-uri şi se califică în grupele Europa League
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Aug 2010   •   23:07

Steaua s-a calificat în grupele Europa League după un meci dramatic cu elveţienii de la Grasshopper Zurich, încheiat la penalty-uri. Eroul partidei a fost portarul Tătăruşanu care a reuşit să apere două penalty-uri ale elveţienilor.  Sorul la finalul celor 90 de minute a fost 1-0 şi s-a încheiat 3-4 în urma loviturilor de departajare.

În tur, steliştii câştigaseră pe Ghencea cu 1-0. Din formaţia roş-albaştrilor au lipsit Bănel Nicoliţă şi Pantelis Kapetanos.

Încă din minutul 9 elveţienii au avut o ocazie foarte mare, însă Innocent Emeghara a fost surprins în offside. Cinci minute mai târziu, Cabanas ratează de la nouă metri, după ce a scăpat singur cu Tătăruşanu. Acelaşi Cabanias a executat bine o lovitură liberă în minutul 17, dar Tătăruşanu s-a aflat la post. În minutul 43 Grasshopper Zurich înscrie în poarta Stelei, însă după fluierul de offsaid al arbitrului.

După pauză elveţienii au mai multe momente bune la poarta Stelei, însă nu reuşesc să le fructifice. În minutul 51 Innocent Emeghara a ratat de la şase metri, singur cu poarta goală. Surdu şi Stancu au şutat pe rând, însă portarul Benito a respins de fiecare dată.

Grasshopper deschide scorul în minutul 76 prin Salatici care a şutat din 11 metri în urma unei centrări de pe partea stângă. Elveţienii nu au trimis mingea în afara terenului deşi Surdu era la pământ.

După 90 de minute s-a terminat 1 la 0 pentru gazde, astfel că partida a intrat în prelungiri. În minutul 100 Vallori reia cu capul în pământ şi mingea sare peste poarta lui Tătăruşanu la un corner pentru Grasshopper. Prima repriză de prelungiri se încheie în minutul 105, la câteva momente după o ratare imensă a lui Surdu după ce a primit o centrare perfectă de la Cosmin Matei.

A doua repriză de prelungiri a început în minutul 106. Până la final nicio echipă nu a mai reuşit să marcheze, iar echipa calificată s-a decis la penalty-uri.

Formaţiile de start:

Grasshopper: Benito - Paulinho, Vallori, Smiljanici, Voser - Salatici - Lang, Toko, Cabanas, Zuber - Innocent Emeghara.

Rezerve: Spiegel, Colina, Abrashi, Hajrovici, Pavlovici, Cvetinovici, Adili.

Steaua: Tătăruşanu - Emeghara, Abrudan, Geraldo, Latovlevici - D.Stoica, Bicflavi - Răduţ, B.Stancu, Tănase - Surdu.

Rezerve: Stanca, Gardoş, Păcurar, A. Ionescu, Anghelov, Bonfim, C. Matei

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Steaua Bucuresti europa league
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close