Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Sven-Goran Eriksson va antrena în liga a patra engleză, la Notts County, pentru 2,3 milioane pe an

Sven-Goran Eriksson va antrena în liga a patra engleză, la Notts County, pentru 2,3 milioane pe an

Sven-Goran Eriksson va antrena în liga a patra engleză, la Notts County, pentru 2,3 milioane pe an
Sursa foto: Sven-Goran Eriksson
22 Iul 2009   •   16:58

Mişcare surprinzătoare pentru fostul antrenor al echipei naţionale a Angliei, Sven-Goran Eriksson. Suedezul care a antrenat în Anglia la cel mai înalt nivel a făcut un pas înapoi şi, după ce a trecut pe la cârma naţionalei Mexicului, a semnat cu un club din League Two, adică din a patra ligă engleză! Notts County, cel mai vechi club din lume care este încă profesionist, are patroni arabi care îi vor da suedezului 2,3 milioane de euro pe sezon, timp de cinci ani.
Notts County este un club fondat în 1862, chiar înainte ca Federaţia Engleză de Fotbal. Doar FC Sheffield este mai vechi, acesta datând din 1857, dar această grupare este acum în fotbalul amator. Cel care are misiunea de a duce clubul până în Premier League este reputatul Eriksson, care va primi un salariu galactic după standardele ligii a patra. Tehnicianul spune, însă, că nu a acceptat oferta datorită salariului.
"Dacă era vorba de bani, aş fi putut câştiga şi mai mulţi la alte echipe. Sunt aici pentru că este o mare provocare. Nu am venit nici pentru vreme, nici pentru oraş, asta aş fi găsit uşor în Italia. Ştiu că este cel mai vechi club din lume. Erau în prima divizie atunci când a fost fondată Premier League, dar că de atunci lucrurile nu au mers aşa bine. Visul nostu este prima ligă.", a declarat Eriksson la o conferinţă de presă, potrivit Eurosport.
Clubul din oraşul Nottingham a fost preluat în iunie 2009 de Abdullah Bin Saeed Al Thani, un miliardar din Dubai. În acest moment, rivala sa, Nottingham Forrest, este mult mai cunoscută şi a avut parte de un succes infinit mai mare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Premier League nationala Angliei
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close