Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Unirea - Rangers 1-1. Eurogolul lui Onofraş din minutul 88 salvează echipa lui Petrescu (VIDEO)

Unirea - Rangers 1-1. Eurogolul lui Onofraş din minutul 88 salvează echipa lui Petrescu (VIDEO)

Unirea - Rangers 1-1. Eurogolul lui Onofraş din minutul 88 salvează echipa lui Petrescu (VIDEO)
Sursa foto: unirea urziceni
04 Noi 2009   •   23:35

Unirea Urziceni a obţinut miercuri un rezultat de egalitate foarte preţios în Ghencea, împotriva scoţienilor de la Glasgow Rangers, scor 1-1. Punctul a fost câştigat chiar în minutul 88, când Onofraş a reparat cu un şut de generic semigafa lui Arlauskis din minutul 79, iar Unirea îşi păstrează şansele la calificarea în optimi. Cealaltă partidă a grupei, Sevilla - Stuttgart, s-a încheiat cu scorul de 1-1, rezultat care îi califică pe spanioli în optimile de finală.
Pusă în faţa unei situaţii incredibile, aceea de a se bate cu şanse reale pentru calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, Unirea Urziceni avea nevoie să obţină un nou meci bun în faţa scoţienilor de la Rangers. Trupa lui Dan Petrescu trebuia să lege victoria miraculoasă de la Glasgow cu un nou rezultat bun, victorie sau remiză, pentru a-şi păstra locul al doilea în grupă şi după etapa a patra.

Vezi golurile partidei aici

Unirea a arătat multă maturitate şi în meciul din Ghencea cu Rangers şi a reuşit o primă repriză foarte bună. Pe o ploaie torenţială şi un teren slab, ialomiţenii au fost dominaţi în primele minute de Rangers, dar au înclinat repede balanţa şi au devenit repede periculoşi pentru poarta lui McGregor. După mai multe încercări de atac fără succes şi un şut destul de bun de la 30 de metri al lui Thompson, Urziceni a început să aibă tot mai multe ieşiri "veninoase" pe contraatac, cu Dacian Varga cel mai periculos om pentru apărarea pusă în teren de Walter Smith. Onofraş, care l-a înlocuit în minutul 28 pe accidentatul Bălan, a fost aproape de a reuşi golul serii în minutul 37, când trimis milimetric peste poartă un lob de la 40 de metri. Pe măsură ce timpul a trecut, românii au devenit tot mai periculoşi, avansând spre poarta lui McGregor cu combinaţii rapide chiar pe axul central al apărării scoţiene. Şutul pe lângă a lui Lafferty din minutul 43 a închis o primă repriză foarte antrenată, în care Unirea a fost singura echipă care a dat impresia că îi stă la îndemână să marcheze.
Repriza secundă a început aproape la fel de antrenant precum s-a jucat prima. Rangers au reuşit, iar, să domine primele minute, dar problema scoţienilor a fost iarăşi consistenţa. Unirea a început foarte repede să joace mingi în careul advers, iar Frunză şi Varga au avut şuturi destul de periculoase, care l-au evidenţiat pe McGregor. Cu toate acestea, Dan Petrescu a vrut să nu rişte pierderea scorului bun de pe tabelă şi şi-a aşezat echipa în apărare, lăsându-i pe scoţieni să preia iniţiativa în ofensivă. Prudenţi, românii au fost aproape de a marca în minutul 72, când Onofraş s-a văzut în poziţie de unu la unu cu portarul scoţian, dar nu a putut decât să scoată de la acesta o intervenţie spectaculoasă.
Retragerea prematură în apărare a românilor a fost pedepsită în minutul 79 de scoţieni care, pe neanunţate, au reuşit să deschidă scorul şi să amuţească tribunele. O acţiune în centru l-a adus pe Lee McCulloch în situaţie de şut la 25 de metri, a lovit-o cu încredere şi Arlauskis nu a putut decât să atingă mingea la o fază la care trebuia, probabilă, să apere. 0-1 târziu în joc şi Dan Petrescu a aruncat totul în luptă, trimiţându-i în teren pe Semedo şi pe Pădureţu.
Şi curajul nebunesc al "necunoscuţilor" din Urziceni a dat roade! Cu doar două minute înainte de final, Unirea şi-a salvat meciul şi poate calificarea în optimile Ligii Campionilor cu un gol fabulos al lui Marius Onofraş. Ex-ieşeanul a trimis un fulger de la 25 de metri direct în vinclul porţii lui McGregor, aruncând în aer tribunele. Un gol extraordinar şi un punct şi mai bun pentru Unirea Urziceni.
Formaţiile de start în Unirea - Rangers
Unirea Urziceni: 1. Arlauskis - 23. Bordeanu, 6. Galamaz, 24. Maftei, 19. Brandan - 21. T. Bălan, 18. Ricardo Vilana, 32. Apostol - 30. Frunză, 7. Bilaşco, 9. Varga. Antrenor: Dan Petrescu.
Glasgow Rangers: 1. McGregor - 16. Whittaker, 66. Wilson, 3. Weir, 5. Papac - 14. Naismith, 7. Davis, 6. McCulloch, 8. Thompson, 27. Lafferty - 18. Miller. Antrenor : Walter Smith.
Sevilla - VfB Stuttgart 1-1
Germanii de la Stuttgart au reuşit ceea ce părea imposibil şi au obţinut un punct în partida de la Sevilla, graţie unui gol marcat în minutul 78 de sârbul Kuzmanovic. Spaniolii deschiseseră scorul în minutul 14 prin Jesus Navas.
Rezultatele de miercuri, coroborate, aduc totuşi calificarea Sevillei în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Unirea Urziceni este singura echipă care mai poate, teoretic, să ajungă în clasament, formaţia condusă de Manolo Jimenez.
Vezi golurile partidei aici


Clasamentul Grupei G
1. Sevilla - 10 puncte (calificată)
2. Unirea - 5
3. Stuttgart - 3
4. Rangers - 2
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close