Antena 3 CNN Sport Fotbal extern Vladimir Smicer, pus selecţioner al Cehiei la o zi după ce s-a lăsat de fotbal

Vladimir Smicer, pus selecţioner al Cehiei la o zi după ce s-a lăsat de fotbal

Vladimir Smicer, pus selecţioner al Cehiei la o zi după ce s-a lăsat de fotbal
Sursa foto: vladimir smicer
10 Noi 2009   •   17:51

Fostul mijlocaş al lui Liverpool nu pierde deloc timpul. Luni a anunţat oficial că pune capăt definitiv carierei sale de jucător, iar marţi a fost anunţat ca antrenor al echipei naţionale a Cehiei. Smicer, în vârstă de 36 de ani, s-a lăsat de fotbal din cauza accidentărilor care l-au împiedicat să joace în ultima vreme pentru Slavia Praga. La "naţională", fostul vicecampion european va colabora strâns cu Michal Bilek, care fusese numit selecţioner luna trecută.
Treisprezece ani au trecut de când Vladimir Smicer a intrat în inimile suporterilor cehi, la Campionatul European din 1996, din Anglia, când mica echipă din centrul Europei a fost aproape de a cuceri trofeul suprem. Patru ani au trecut de când Smicer a marcat în finala de vis a Ligii Campionilor de la Istanbul, în care Liverpool a învins miraculos AC Milan la penalty-uri. În 2009, Smicer pune ghetele în cui şi îşi asumă una dintre cele mai grele sarcini, aceea de a conduce reprezentativa propriei ţări.
"Mintea şi inima mea ar vrea foarte tare să continui, dar corpul mi se opune. Încă simt dureri la genunchi şi nu poti juca la 100%, aşa că nu are nici un sens să mă torturez în continuare pe mine şi pe colegii mei.", a anunţat cu regret Smicer, pentru Skyports.
"Care este cel mai bun moment al carierei mele? Câştigarea Ligii Campionilor cu Liverpool. Dar chiar şi transferul la Liverpool sau primul meu contract profesionist la Slavia au fost vise ale copilăriei devenite realitate", a declarat mijlocaşul care a marcat 27 de goluri în 81 de meciuri pentru Cehia.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Liverpool
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close