Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Astra se impune cu 3-0 la Braşov şi scapă matematic de retrogradare

Astra se impune cu 3-0 la Braşov şi scapă matematic de retrogradare

Astra se impune cu 3-0 la Braşov şi scapă matematic de retrogradare
04 Mai 2011   •   20:29

Astra Ploieşti şi-a asigurat din punct de vedere matematic prezenţa şi în viitorul sezon al Ligii I, după ce a a câştigat cu scorul de 3-0 pe terenul lui FC Braşov. Golurile echipei lui Tibor Selymes au fost marcate de N'Doye şi Tigoianu, de două ori.

 
Echilibru clar în debutul meciului de sub Tâmpa, dovada faptului că cele două echipe nu erau întâmplător vecine de clasament. A fost însă de ajuns o scăpare a defensivei braşovene pentru ca Strătilă să evadeze din marcaj şi să rămână singur cu Kajcsa, portarul gazdelor văzându-se obligat să-l faulteze în careu pe adversarul său. Penalty indiscutabil, N'Doye reuşind să înscrie după ce iniţial ratase lovitura de pedeapsă.
 
Replica echipei lui Conceicao nu s-a lăsat prea mult aşteptată, reluarea din voleu a lui Cristescu fiind reţinută de Grigore. Stegarii au continuat să împingă jocul spre careul ploieştenilor, însă în ciuda ocaziilor lui Teixeira, Distefano şi Ilyes, scorul a rămas neschimbat.
 
Repriza a doua a fost acaparată de nervozitate, în special din partea gazdelor, şi de multe momente de întrerupere, protagonişti fiind elevii lui Selymes. În puţinele momente în care s-a jucat, Braşovul a stat mai mult în jumătatea adversă, dar singura ocazie a fost irosită cu nonşalanţă de Distefano. Astra a ştiut să profite de spaţiile lăsate de galben-negri şi Strătilă a scăpat singur spre poartă, dar Kajcsa s-a văzut din nou pus în situaţia de a-l faulta pe mijlocaşul ploieştean, de această dată fiind eliminat.
 
Chiar şi în inferioritate numerică, echipa lui Conceicao a fost mai activă, Viveiros şi Teixeira trecând pe lângă egalare. Şi, pe contraatac, Strătilă s-a dovedit din nou principalul pericol pentru ardeleni, jucătorul care obţinuse deja un penalty şi o eliminare trecându-şi în cont şi o pasă decisivă, transformată în golul de 2-0 de Tigoianu cu zece minute înainte de final. Pe acelaşi traseu a venit şi reuşita de 3-0, în minutele de prelungire, rezultat care consfinţeşte salvarea matematică a Astrei, în timp ce braşovenii mai trebuie să aştepte până vor scăpa definitiv de emoţii.
 
FC Braşov: Kajcsa - Voicu, Majernik (Hăisan 67), Oros, Cr. Ionescu - Distefano, Chipciu (Viveiros 46), Ilyeş, M. Cristescu (Cardoso 34), Toloza - Teixeira
 
Astra: Grigore - Junior Morais, Ov. Mihalache, L. Goian, Măţel - Ţigănaşu (Ben Teekloh 60), N'Doye, Takayuki, Strătilă - Miranda (Tigoianu 50), Fatai (A. Stan 86).

×
Subiecte în articol: Astra Ploieşti FC Brasov Liga I
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close