Antena 3 CNN Sport Fotbal intern CFR Cluj pierde acasă cu Galatasaray, scor 1-3, iar ecuaţia calificării se complică

CFR Cluj pierde acasă cu Galatasaray, scor 1-3, iar ecuaţia calificării se complică

CFR Cluj pierde acasă cu Galatasaray, scor 1-3, iar ecuaţia calificării se complică
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    08 Noi 2012   •   00:16

Hattrickul reuşit de Burak Yilmaz a complicat calculele calificării în primăvara Ligii Campionilor pentru CFR Cluj, care a pierdut miercuri seară meciul de pe teren propriu cu Galatasaray Istanbul, scor 1-3, rezultat în urma căruia campioana României a fost egalată la puncte de echipa lui Fatih Terim în clasamentul grupei H.

În condiţiile în care Manchester United a câştigat cu 3-1 în Portugalia partida cu Sporting Braga şi şi-a asigurat matematic calificarea în optimi de pe primul loc al grupei, celelalte echipe se vor lupta pentru cea de-a doua poziţie.

Începutul de meci nu anunţa deznodământul nefavorabil clujenilor, Kapetanos ratând prima şansă a întâlnirii în minutul 4, atunci când a trimis puţin pe lângă după o pasă excelentă a lui Luis Alberto.

A fost însă doar un foc de paie, pentru că oaspeţii au preluat iniţiativa, iar ocazia lui Emre Colak a anunţat deschiderea scorului venită în minutul 18, Burak Yilmaz învingânu-l pe Felgueiras cu o lovitură de cap de la 13-14 metri, după o centrare ideală a lui Hamit Altintop.

Elevii lui Paulo Sergio au încercat să revină în joc, dar Galata a continuat să controleze ostilităţile, singura şansă de egalare a clujenilor până la pauză, şut din unghi al lui Sougou în plasa laterală, venind mai mult întâmplător.

În startul părţii secunde, tehnicianul gazdelor l-a introdus pe teren pe Bjelanovic, iar atacantul croat a fost aproape să înscrie chiar în minutul 46, însă lovitura sa de cap din 3 metri a trecut peste.

Totuşi, începutul mai bun de repriză al clujenilor s-a materializat în minutul 52, atunci când Rafael Bastos, introdus pe teren după jumătate de oră în locul accidentatului Sepsi, a pasat superb pentru Sougou, atacantul senegalez egalând din interiorul careului.

Egalitatea s-a păstrat însă doar nouă minute, pentru că o serie de greşeli incredibile în apărarea CFR-ului şi un nou dialog Altintop-Yilmaz i-a readus în avantaj pe turci. Din acel moment, clujenii nu au mai avut reacţie şi puteau primi şi alte goluri, acelaşi Yilmaz irosind o oportunitate uriaşă din poziţie de singur cu portarul, în timp ce Altintop a tras pe lângă de la marginea careului.

Inevitabilul s-a produs în minutul 74, la capătul unui contraatac excelent al trupei lui Terim, din nou Altintop fiind responsabil cu pasa decisivă pentru un Yilmaz aflat în zi de graţie.

În celălalt meci al grupei, Manchester United a revenit după ce a fost condusă şi s-a impus cu 3-1 pe terenul celor de la Sporting Braga, echipa antrenată de Sir Alex Ferguson, care a împlinit marţi 26 de ani în funcţie, păstrându-şi punctajul maxim şi asigurându-şi calificarea în optimi de pe primul loc.

Alan a deschis scorul din penalty pentru portughezi în debutul reprizei a doua, înainte ca meciul să fie întrerupt câteva minute din cauza unei pene de curent. Odată reluată partida, United a întors rezultatul în ultimele zece minute, graţie golurilor înscrise de Van Persie, Rooney, din penalty, şi Hernandez.

CFR: Felgueiras - Ivo Pinto, Sepsi (R. Bastos 31), Piccolo, Cadu, Camora, Mureşan, Godemeche (Bjelanovic 46), Luis Alberto, Kapetanos (Diogo Valente 76), Sougou

Galatasaray
: Muslera - Cris, Nounkeu, Eboue, Hamit Altintop (Semih Kaya 90+1), Selcuk Inan, Riera, Kurtulus (Sabri Sarıoglu 89), Emre Colak, Burak Yilmaz, Umut Bulut (Amrabat 76)

Clasament grupa H
: 1.Man. United 12p, 2.Galatasaray 4p, 3.CFR Cluj 4p, 4.Braga 3p.


×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close