Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Concordia Chiajna obţine primul punct din istorie în Liga I chiar pe terenul campioanei

Concordia Chiajna obţine primul punct din istorie în Liga I chiar pe terenul campioanei

Concordia Chiajna obţine primul punct din istorie în Liga I chiar pe terenul campioanei
Sursa foto: Foto: gsp.ro
de M.T.    |    03 Aug 2011   •   08:00

Nou-promovata Concordia Chiajna a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul din etapa a 2-a din Liga I desfăşurat la Galaţi împotriva campioanei Oţelul, obţinând astfel primul punct din istorie în primul eşalon.

 
Primele 30 de minute ale meciului de la Galaţi au trecut extrem de greu, singurele momente importante fiind două şuturi de la distanţă ale jucătorilor Concordiei, care însă nu i-au dat nicio emoţie lui Grahovac. Oţelul a început să ameninţe oarecum poarta lui Niţă abia pe finalul primei reprize, iar faptul că închizătorul Filip a fost cel mai periculos om al gazdelor spune multe despre evoluţia campioanei.
 
Mai întâi, mijlocaşul gălăţenilor a trimis cu capul din apropiere în urma unui corner, dar mingea a fost prinsă uşor de portarul Chiajnei, apoi a creat cea mai mare ocazie a primei reprize, cursa sa pe parta stângă încheindu-se cu o pasă excelentă pentru Buş. Jucătorul care a adus victoria echipei lui Dorinel Munteanu în Supercupă s-a speriat parcă de uriaşa şansă care i s-a ivit şi a fost blocat în ultimul moment de Vitinha.
 
Ultima fază importantă înainte de pauză i-a aparţinut tot Oţelului, însă şutul lui Frnză de la aproximativ 20 de metri a trecut puţin pe lângă bara din dreapta lui Niţă.
 
Aspectul jocului nu s-a schimbat nici în repriza a doua. Concordia s-a aşezat cu toţi jucătorii în spatele mingii şi a închis toate spaţiile spre propria poartă, în timp ce Oţelul a dominat doar teritorial şi fără a-şi crea ocazii. Dorinel a forţat cu Iorga, Pena şi Ibeh, dar marea şansă de gol a venit din partea unui fundaş, Cornel Râpă şutând în peluză din apropiere, după ce balonul a ajuns în posesia sa în urma unei respingeri greşite a lui Bozga.
 
În ultimele zece minute, schimbările tehnicianului gazdelor au început să-şi arate roadele, dar nici Ibeh, nici Pena nu au reuşit să înscrie golul izbăvitor. Un gol care nici nu a mai venit, în ciuda asediului total din final. 
 
Oţelul încheie la egalitate cu o altă nou-promovată, după eşecul cu Petrolul din prima etapă, şi acumulează un singur punct din două meciuri. 
 
Oţelul: Grahovac - Râpă, Sg.Costin, Perendija, Sălăgeanu - I.Filip, I.Neagu (Ibeh 81) - L. Buş, Viglianti, Frunză (L. Iorga 60) - G.Paraschiv (Pena 71)
 
Concordia: Niţă - Vitinha, Mamele, Bozga, P.Marin (V. Dima 60) - Sorin Pană, A.Popa, I.Iordache, Silviu Pană, Muzac (Stere 80) - Bălţoi (Yannick Salem 85).

×
Subiecte în articol: Oţelul Galaţi Concordia Chiajna Liga I
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close