Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dinamoviştii dau vina pe ghinion pentru înfrângerea cu Galatasaray

Dinamoviştii dau vina pe ghinion pentru înfrângerea cu Galatasaray

Dinamoviştii dau vina pe ghinion pentru înfrângerea cu Galatasaray
Sursa foto: ion marin
23 Oct 2009   •   08:51

Dinamo a pierdut la scor partida din etapa a treia a grupelor Europa League, în deplasarea de la Istanbul, cu Galatasaray. Turcii conduşi de Frank Rijkaard le-au dat o lecţie de fotbal eficient "câinilor". Totuşi, dinamoviştii consideră că scorul este prea dur, jucătorii "alb-roşii" ratând suficient de multe ocazii pentru a considera că ar fi meritat să obţină mai mult din această partidă.
Unul dintre cei vinovaţi pentru înfrângere, portarul Emilian Dolha, a recunoscut că nu a făcut o partidă inspirată pe Ali Sami Yen şi le-a cerut scuze colegilor pentru greşelile pe care le-a făcut la două dintre goluri. Dolha nu este, însă, în pericol de a-şi pierde locul în echipă, l-a asigurat antrenorul Ion Marin.
"La portari orice decizie proastă se simte. Din păcate am simţit că azi am făcut şi lucruri bune, dar şi proaste. La golurile unu şi trei am partea mea de vină, dar şi la golul patru aş fi putut face mai multe. Nu pot spune că nu am simţit presiunea publicului de aici pentru că aş minţi, dar nici că ne-a copleşit. A fost o atmosferă cum este la un derby Steaua - Dinamo. Ne pare rău pentru acest rezultat şi îmi cer scuze în faţa suporterilor. Acum ne gândim la meciul din campionat", a declarat Dolha la sport.ro.
Ion Marin l-a scuzat pe jucătorul său şi a spus că Dinamo merita mult mai mult la Istanbul, unde ocaziile s-au ratat cu seninătate.
"Scorul este mult prea sever. La acest nivel, dacã nu înscrii atunci când îţi creezi ocazii asta se întâmplă, pierzi la asemenea scoruri. Am avut o ocazie de gol la 0-0 şi încă una la 0-2, în timp ce Galatasaray a marcat tot ce a avut în faţa porţii. Nu cred că atmosfera din stadion şi-a pus amprenta asupra jucătorilor. Cred că fotbaliştii care se concentrează la maxim nici nu mai aud tribunele, dar trebuie să recunosc că atmosfera a fost extraordinară", a recunoscut "Săpăligă", trasmite Mediafax.
Turcii, în schimb, au numai motive de mulţumire. Antrenorul olandez Frank Rijkaard nu ştie cui să fie recunoscător pentru lotul de care dispune, unul plin de jucători tineri şi talentaţi. Fostul antrenor al Barcelonei consideră că Galatasaray a controlat foarte bine jocul şi că victoria este ceva logic.
"Am început bine jocul. Am înscris la momentul oportun. Echipa noastră a jucat foarte bine. Sunt norocos că am o echipă atât de tânără şi de bună. Îmi felicit toţi jucãtorii", a declarat Rijkaard.
Dinamo a pierdut cu 4-1 meciul de joi cu Galatasaray, înscriind prin Ousmane N'Doye când turcii marcaseră deja patru goluri. "Câinii" sunt pe locul al treilea în Grupa F a Europa League, cu trei puncte, după Galatasaray şi Panathinaikos.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close