Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FC Vaslui pierde cu Astra, după o gafă uriaşă a lui Cerniauskas

FC Vaslui pierde cu Astra, după o gafă uriaşă a lui Cerniauskas

FC Vaslui pierde cu Astra, după o gafă uriaşă a lui Cerniauskas
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.T.    |    24 Oct 2011   •   20:02

O greşeală incredibilă a lui Cerniauskas i-a permis lui Ţigănaşu să înscrie golul prin care Astra Ploieşti a învins cu 1-0 pe FC Vaslui în etapa a 11-a din Liga I. 

 
Prahovenii fac 19 puncte şi urcă pe locul 6, în timp ce Marius Şumudică rămâne în continuare neînvins de când a preluat-o pe Astra.
 
Prima repriză a meciului de la Ploieşti a fost mai ales un duel tactic, în care gazdele au avut ca obiectiv blocarea atacanţilor vasluieni. Elevii lui Marius Şumudică au reuşit ceea ce şi-au propus, dar au beneficiat şi de ajutorul arbitrului, care nu a acordat penalty la o intervenţie a lui Bruno Miguel asupra lui Yero Bello, în minutul 38.
 
Până atunci, Astra a avut cea mai mare ocazie a primelor 45 de minute, după un sfert de oră de la debutul întâlnirii, când, la o fază confuză, japonezul Takayuki şi Stan nu au reuşit să înscrie din interiorul careului lui Cerniauskas.
 
Trupa lui Viorel Hizo a revenit mai decisă de la vestiare, iar Wesley şi Sânmărtean au ratat deschiderea scorului în decurs de numai trei minute. Însă în ciuda faptului că oaspeţii au împins tot mai mult jocul către poarta lui Silviu Lung jr, prahovenii au avut şansele mai mari, profitând de spaţiile mari lăsate în defensivă de moldoveni.
 
Semnalul a fost dat de Junior Morais, care a făcut o cursă senzaţională pe partea stângă, apoi a centrat pentru Stan, dar acesta a trimis cu capul pe lângă din apropiere. Apoi Fatai şi-a început duelul cu Cerniauskas, portarul lituanian blocându-l de trei ori în situaţii critice pe atacantul Astrei.
 
Goalkeeperul Vasluiului va greşi însă incredibil cu trei minute înainte de final, atunci când a scăpat printre picioare o centrare moale a lui Ţigănaşu, abia intrat pe teren, iar gazdele au trecut în avantaj spre bucuria lui Şumudică, tehnicianul ploieştenilor făcându-şi deja tradiţionalul număr.
 
Norocul a rămas de partea Astrei un minut mai târziu, când şutul de la distanţă al lui Milisavljevic a lovit bara transversală, păstrând neschimbat rezultatul de pe tabelă.
 
Astra: S. Lung - Mihalache, Găman, Bruno Miguel, Junior Morais - Takayuki, N'Doye - Strătilă (C. Matei 64), Băjenaru, Stan (Miranda 78) - Fatai (Ţigănaşu 85)
 
FC Vaslui: Cerniauskas - Milanov, Papp, Farkas, Milisavljevic - Pavlovic, Gladstone (Zmeu 66) - Adailton, Wesley, Sânmărtean - Bello (R. Neagu 77).
 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close