Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FRF şi-a depus oficial candidatura pentru a organiza meciuri din cadrul Euro 2020

FRF şi-a depus oficial candidatura pentru a organiza meciuri din cadrul Euro 2020

FRF şi-a depus oficial candidatura pentru a organiza meciuri din cadrul Euro 2020
de M.T.    |    20 Mai 2013   •   16:52

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, luni, că şi-a depus oficial candidatura pentru a organiza meciuri din cadrul Campionatului European din 2020, competiţie care se va desfăşura în 13 oraşe de pe continent.

„După ce a primit Caietul de Sarcini, Federaţia Română de Fotbal şi-a depus azi, 20 mai a.c., candidatura oficială pentru găzduirea de jocuri din cadrul turneului final al EURO 2020, care, după cum se ştie, va fi organizat în 13 oraşe din Europa”, se arată într-un comunicat al FRF.

Formularul de candidatură a fost semnat de Mircea Sandru, preşedintele federaţiei, şi de Adalbert Kassai, secretarul general al FRF.

România şi-a depus candidatura pentru pachetul de bază, acesta cuprinzând meciuri din faza grupelor şi din optimile de finală. În cazul în care dosarul FRF va fi acceptat, jocurile se vor disputa la Bucureşti, pe Arena Naţională.

Decizia UEFA ca ediţia din 2020 a Campionatului European să se dispute în mai multe ţări a fost luată la începutul lunii decembrie a anului trecut.

Ideea unui turneu final care să se dispute în 12 sau 13 oraşe din Europa a fost lansată pe 30 iunie 2012 de Michel Platini, preşedintele UEFA, singura care s-a opus fiind Turcia, care îşi dorea să găzduiască Euro 2020, dar şi Jocurile Olimpice în acelaşi an.

Pe 26 aprilie, forul european a dat startul procesului de candidatură pentru găzduirea meciurilor din cadrul Campionatului European din 2020, trimiţând o scrisoare federaţiilor naţionale prin care acestea erau invitate să îşi anunţe candidaturile şi a publicat regulile legate de acest proces.

Fiecare ţară poate candida cu unul sau două oraşe, urmând ca UEFA să facă o selecţie şi să anunţe oraşele-gazdă pe 20 septembrie.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close