Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Jocuri psihologice la Braşov-Dinamo. "Stegarii" cer control antidoping şi arbitri români

Jocuri psihologice la Braşov-Dinamo. "Stegarii" cer control antidoping şi arbitri români

Jocuri psihologice la Braşov-Dinamo. "Stegarii" cer control antidoping şi arbitri români
Sursa foto: dinu gheorghe
15 Oct 2009   •   17:50

Atmosferă tensionată înaintea partidei de duminică dintre FC Braşov şi Dinamo. Braşovenii au pus iar gând rău echipei căreia i-au luat orice şansă la titlu sezonul trecut, iar oficialii de sub Tâmpa încearcă să îi enerveze pe dinamovişti oricum pot. Întâi, FC Braşov a cerut A.N. Antidoping un test după meci, iar apoi a refuzat din start cererea clubului din Ştefan cel Mare ca partida să fie arbitrată de o brigadă din străinătate.
Dinu Gheorghe este un maestru al jocurilor psihologice, iar Cristi Borcea nu este deloc străin de tainele presiunii împărţite în toate părţile înaintea meciurilor dificile. Doi conducători abili, dintre care primul are avantajul moral al victoriei din meciul direct din mai. Cei doi au încercat şi de această dată să se tachineze reciproc. Dinu Gheorghe i-a răspuns lui Borcea, care a cerut arbitri străini la meciul de duminică:
"Ce spune acum Cristi Borcea este felul lui de a face puţină atmosferă şi de a pune puţină presiune, dar nu s-a pus problema de aşa ceva. FC Braşov nu a primit nicio hârtie din partea nimănui şi, oricum, nu am fi fost de acord. Motivele pentru care în ţară se cer arbitraje străine, mi se par puerile şi nu am cum sã fiu de acord cu ele. Va arbitra o brigadă FIFA şi am încredere în ea. Sper să fie corectă şi să nu facă greşeli care să influenţeze soarta partidei. Oricum, până acum brigăzile care au venit de afară să arbitreze în liga întâi au fost mult sub nivelul de aici. Cred că au venit nişte necunoscuţi şi în ţările din care proveneau", a precizat preşedintele FC Braşov pentru Mediafax.
În ciuda declaraţiilor care ascund intenţii belicoase din amândouă părţile, oficialul braşovean nu recunoaşte faptul că se află într-un război al orgoliilor cu omologii săi de la Dinamo.
"Nu înţeleg de ce se tot spune că e un meci al orgoliilor, chiar dacă jucăm cu Dinamo, şi nu mai trebuie să spunem ce fel de echipă e Dinamo. Este un meci de campionat, între locul cinci şi locul şapte şi aşa trebuie privit. Este clar că după ce au luat un punct în ultimele două etape, jucãtorii lui Dinamo vor veni la Braşov cu dorinţa de a demonstra conducerii că au valoare şi pot câştiga. Vom vedea însă ce va fi pe teren. Normal că şi noi avem obligaţia de a continua începutul bun de campionat, astfel că va fi un meci interesant. Nu pot spune că meciul cu Dinamo este cel mai greu de până acum, pentru că din punctul nostru de vedere toate meciurile le abordăm la fel, cu gândul la victorie", declarat Dinu Gheorghe.
Miercuri, Cristi Borcea declarase că a cerut Comisiei Centrale a Arbitrilor ca partida de sub Tâmpa să fie condusă de o brigadă străină. Demersul său nu s-a materializat, însă, iar joi directorul sportiv Ionel Ganea a recunoscut că, din cauza Braşovului, nu s-a putut aduce o brigadă din afară. În cele din urmă, partida va fi arbitrată de Cristian Balaj.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close