Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Liga I: Astra Ploieşti învinge pe Victoria Brăneşti în primul meci al etapei a 23-a

Liga I: Astra Ploieşti învinge pe Victoria Brăneşti în primul meci al etapei a 23-a

Liga I: Astra Ploieşti învinge pe Victoria Brăneşti în primul meci al etapei a 23-a
01 Apr 2011   •   17:09

În primul meci al etapei a 23-a din Liga I, Astra Ploieşti a învins pe teren propriu pe Victoria Brăneşti cu scorul de 2-0, Coman macându-şi un autogol în debutul partidei, pentru ca Măţel să închidă tabela în prelungirile întâlnirii cu un şut la vinclu.  

 
Meciul de la Ploieşti a avut parte de un debut în forţă. În chiar primul minut, Astra a deschis scorul printr-un autogol al lui Coman, care şi-a învins propriul portar cu o lovitură de cap imparabilă în urma unui corner. Oaspeţii nu au disperat însă şi au încercat să pună în pericol poarta lui Grigore.
 
Oprea şi Popa ar fi putut restabili egalitatea destul de repede, dar şuturile jucătorilor ilfoveni au au găsit spaţiul porţii. După o perioadă de acalmie, ultimul sfert de oră al primei părţi s-a animat, mai ales după ce arbitrul Istvan Kovacs nu a dictat penalty pentru Victoria la o pătrundere în careu a lui Avram.  
 
Oprea a avut ultima pentru echipa lui Ilie Stan înainte de pauză, şutul său ocolind de puţin poarta, ultimele minute ale reprizei fiind dominat de Astra, care şi-ar fi putut mări avantajul prin Miranda şi Tigoianu.
 
Repriza a doua a început cu ratarea lui Budescu, replica venind din partea lui Novac, şutul său în forţă ducându-se puţin pe lângă. Marea ocazie de a egala a oaspeţilor a apărut în minutul 67, după centrarea lui Zuluf, Simion şi acelaşi Novac luând la ţintă portarul, respectiv bara.
 
Un minut mai târziu, japonezul Takayuki putea închide meciul, şutul său deviat ieşind doar în corner. Ilie Stan a văzut cum elevii săi irosesc o altă mare ocazie cu un sfert de oră înainte de final, Simion reuşind să treacă mingea de Grigore, dar fără să găsească spaţiul porţii. 
 
Scăpată cu bine după şansele ilfovenilor, Astra a aşteptat prelungirile pentru a da lovitura decisivă, prin Măţel, care a reuşit ceea ce probabil va deveni golul etapei: preluare pe piept şi şut din voleu în diagonală, direct în vinclul lui Stoicescu. Practic, meciul s-a încheiat la fel cum a început.
 
În urma acestei victorii, echipa lui Tibor Selymes acumulează 30 de puncte şi se îndepărtează de zona periculoasă a clasamentului. De cealaltă parte, Victoria Brăneşti rămâne la cota 20 şi pe poziţia a 15-a, la două lungimi de primul loc care asigură supravieţuirea.
 
Astra: Grigore - Măţel, Mihalache, L. Goian, Junior Morais - Strătilă, N'Doye (Oprsal 65), Takayuki, Paulinho (Tigoianu 33) - Budescu (Fatai 81), Fatai 
 
Victoria: Stoicescu - Maghici (Simion 29), Bar, Marincău, E. Nicola - Novac, D. Popa, Ispir, R. Avram (Zuluf 46) - B. Oprea, C. Coman.

×
Subiecte în articol: Astra Ploieşti victoria branesti Liga I
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close