Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Poli Timişoara rămâne neînvinsă în campionat, după ce a revenit de la 0-2 cu Astra

Poli Timişoara rămâne neînvinsă în campionat, după ce a revenit de la 0-2 cu Astra

Poli Timişoara rămâne neînvinsă în campionat, după ce a revenit de la 0-2 cu Astra
Sursa foto: Foto: gsp.ro
06 Apr 2011   •   18:01

Poli Timişoara nu a reuşit decât o remiză, scor 2-2, pe teren propriu în faţa Astrei Ploieşti în etapa a 24-a din Liga I, după ce a revenit de la 0-2. Oaspeţii au deschis scorul prin Miranda şi şi-au mărit avantajul prin N'Doye, care a transformat un penalty. Zicu a dat semnalul revenirii, tot dintr-o lovitură de pedeapsă, pentru ca Zăgrean că stabilească rezultatul final în minutul 79.

 
Bănăţenii au dat senzaţia în debutul meciului că se tem de faptul că ar putea deveni lideri, iar Morais a fost la un pas să dea lovitura pentru Astra încă din minutul 4. Zicu a dat imediat replica, şut în bară, însă ploieştenii nu au mai iertat la a doua oportunitate ivită şi Miranda a deschis scorul din doi metri.
 
Magera a fost aproape de egalare, după un corner executat de Bourceanu, iar Morais l-a mai întins o dată pe Pantilimon cu o execuţie de la marginea careului. Axente nu a ajuns la o minge centrată excelent în faţa porţii de Helder, înainte ca finalul primei reprize să-i aibă ca protagonişti pe arbitrii partidei.
 
În minutul 40, Zicu a pătruns în careu şi a fost doborât de doi apărători ploieşteni, însă centralul Georgian Ionescu i-a arătat cartonaş galben pentru simulare golgeterului Ligii I, pentru ca în ultimele secunde înaintea pauzei, acelaşi Zicu să fie oprit din drumul său spre gol de asistent pe motiv de offside, deşi mingea ajunsese la atacantul timişorean de la unul dintre adversari.
 
Poli a revenit mai decisă de la vestiare şi Alexa a fost aproape de gol chiar în primul minut al reprize secunde. Un simplu foc de paie însă, pentru că presiunea gazdelor a fost una pe care apărarea prahovenilor a absorbit-o uşor. Mai mult decât atât, în urma unui contraatac, Tigoianu a fost faultat în careu de Cisovsky, iar N'Doye a transformat fără emoţii lovitura de pedeapsă.
 
Partida părea încheiată în minutul 63, dar timişorenii au avut o răbufnire de orgoliu şi, cu ceva mai mult de un sfert de oră înainte de final, Zicu a obţinut un penalty din care tot el a înscris şi a redus diferenţa de pe tabelă. Brusc, tribunele de pe Dan Păltinişanu au revenit la viaţă şi şi-au purtat favoriţii spre poarta lui Grigore, iar rezultatul a fost golul egalizator reuşit de Zăgrean, la o mare eroare în defensiva oaspeţilor.
 
Cu tot entuziasmul din tribune şi din teren, Poli nu a mai avut forţa să înscrie şi al treilea gol, ba chiar a fost aproape de a-l primi, dar Pantilimon a reuşit să respingă în corner lovitura de cap a lui N'Doye. În prelungirile partidei, Alexa a avut una dintre ieşirile care i-au adus faima şi a fost eliminat după ce l-a călcat pe Miranda, care era căzut la pământ.
 
Formaţia de pe Bega rămâne neînvinsă în campionat şi după etapa a 24-a, dar are nevoie ca Oţelul să piardă pe teren propriu cu FC Vaslui pentru a urca pe primul loc. Astra, în schimb, face 31 de puncte şi este tot mai sigură de faptul că va evolua şi în sezonul următor în prima ligă.
 
Poli: Pantilimon - Helder, Cisovsky, Luchin, Ignjatijevic - Zicu, Bourceanu (Nikolic 85), Alexa, Curtean (Tameş 55) - Magera, Axente (Zăgrean 46)
 
Astra: Grigore - Măţel, Ov.Mihalache, L.Goian, Junior Morais - Strătilă (Fatai 85), N'Doye, Takayuki, Tigoianu (Oprsal 82) - Budescu (A. Stan 29) - Miranda.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close