Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Rapid s-a despărţit de Liga I printr-o victorie, 2-0 cu Ceahlăul

Rapid s-a despărţit de Liga I printr-o victorie, 2-0 cu Ceahlăul

Rapid s-a despărţit de Liga I printr-o victorie, 2-0 cu Ceahlăul
de M.T.    |    31 Mai 2013   •   10:27

Într-o atmosferă tristă, fără spectatori, ca urmarea a suspendării dictate de LPF în urma incidentelor de la derbyul cu Steaua, Rapid s-a despărţit de Liga I printr-o victorie cu 2-0 în meciul cu Ceahlăul.

Ciolacu şi Herea au marcat în prima repriză golurile unui succes amar, pentru că, în sezonul viitor, giuleştenii vor evolua în liga secundă, din cauza faptului că nu au primit licenţa.

Au trecut 24 de ani de la precedenta retrogradare a Rapidului, una venită însă pe teren, antrenorul de acum, Marian Rada, aflându-se în acea perioadă în lotul alb-vişiniilor.

Cei din conducerea fotbalului trebuie să se gândească bine, să vadă ce pierd şi ce câştigă fără Rapid. Chiar nu ştiu cine câştigă din această chestiune. Pentru că avem şi noi pretenţii ca cei din conducerea fotbalului să facă ceva pentru Rapid. Nu ştiu dacă vom juca în Liga a II-a sau în altă ligă, pentru că datoriile sunt datorii şi în eşaloanele secunde. Oricum, dacă nu vom fi plătiţi, trebuie să facem ceva să devenim club semiprofesionist, să ne găsim şi noi un serviciu, să ne asigurăm traiul şi să venim seara să ne antrenăm la Pro Rapid”, a spus Rada la finalul întâlnirii.

Antrenorul rapidist a precizat că mulţi dintre actualii jucători ai echipei tratează deja cu alte cluburi: „A fost ultimul joc pentru mulţi dintre jucători, pentru că mulţi vor avea oferte şi vor pleca acolo unde vor fi bine plătiţi. Pecanha tratează cu Vitoria Setubal şi Pacos Ferreira, Roman a semnat cu Toulouse, iar Herea, Grigore şi Dică au şi ei oferte. Dică chiar are o ofertă serioasă de afară şi e important pentru el că şi-a salvat cariera, având în vedere că a venit de la Mioveni”.

Unul dintre simbolurile clubului, Daniel Pancu, a disputat joi seară meciul 200 pentru Rapid în Liga I, însă spune că ar putea continua în Giuleşti chiar dacă echipa va juca în liga a doua.

„Am fost emoţionat şi foarte trist pentru că măcar acest ultim meci am fi putut avea suporterii lângă noi. Am dat dovadă că suntem jucători profesionişti, am jucat în condiţii foarte, foarte grele şi am încheiat pe un loc onorabil înaintea campioanei din sezonul trecut. Dacă Rapid rămâne în Liga II şi are ca obiectiv promovarea în Liga I, iar cineva din conducere mă ofertează, atunci rămân”, a declarat atacantul.

Cu 49 de puncte, Rapid a încheiat sezonul pe poziţia a opta, la egalitate cu CFR Cluj, campioana din sezonul trecut, dar cu avantajul rezultatelor directe în confruntările cu formaţia din Gruia.

Tot joi, FC Vaslui a câştigat cu 2-1 derbyul Moldovei cu CSMS Iaşi, disputat în deplasare. Antal şi Buhăescu au înscris pentru oaspeţi, reuşita ieşenilor aparţinându-i lui Mitrea.

După ce a câştigat controversat în deplasările cu Steaua şi Dinamo, Viitorul Constanţa a pierdut ultimul meci al campionatului, scor 3-4, disputat pe teren propriu în faţa celor de la CS Severin, echipă deja retrogradată în liga a doua.

Puţanu şi Rusu, cu o dublă, au punctat pentru constănţeni, în timp ce golurile echipei oaspete au fost marcate de Roma II, Vranjkovic şi Florin Costea, de două ori.

Partida Gloria Bistriţa - Concordia Chiajna a fost întrerupt în minutul 14, din cauza ploii torenţiale, şi va fi reluat vineri, de la ora 14:15, de la scorul de 0-0.

×
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close