Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Răzvan Lucescu: Am un sentiment de frustrare. Nu e momentul să vobesc despre demisie

Răzvan Lucescu: Am un sentiment de frustrare. Nu e momentul să vobesc despre demisie

Răzvan Lucescu: Am un sentiment de frustrare. Nu e momentul să vobesc despre demisie
Sursa foto: Foto: gsp.ro
26 Mar 2011   •   23:37

La finalul meciului pierdut cu 1-2 în faţa Bosniei, Răzvan Lucescu a recunoscut că şansele de calificare ale României sunt foarte mici şi a adăugat că nu este un moment potrivit pentru a vorbi despre demisie.

 
Este un sentiment de supărare, de frustrare, de tristeţe. În prima repriză am stat foarte bine în teren, am reuşit să blocăm construcţia adversarului, am marcat, am mai avut două ocazii mari. La pauză scorul era corect. În partea a doua, adversarii au pus presiune foarte mare, au făcut un presing bun şi noi am fost împinşi în jumătatea noastră. Din păcate în astfel de situaţii, fazele fixe devin decisive, iar noi am primit două goluri din astfel de faze”, a declarat Lucescu, tehnicianul refuzând să comenteze despre o eventuală plecare a sa de la echipa naţională: „Nu voi vorbi acum după meci despre demisia mea”.
 
Nu a fost lipsă de atitudine, mie îmi pare rău că nu am avut curaj să ţinem de minge în unele momente importante. Prea repede am căutat să jucăm cu pase lungi şi să contraatacăm. Erau situaţii în care era de preferat să avem o posesia mai prelungită. Din această cauză, foarte multe mingii s-au întors în jumătatea noastră.  Au fost şi acele faulturi şi ei au marcat având o forţă deosebită”. a mai spus selecţionerul.
 
Înfrângerea de la Zenica scade dramatic şansele ca echipa României să fie prezentă la turneul final din Polonia şi Ucraina, lucru recunoscut şi de Lucescu: „Şansele sunt destul de mici, pentru că nu trebuia să pierdem”.
 
Antrenorul tricolorilor a vorbit şi despre absenţele din echipa României: „Este incredibil că în ziua jocului a trebuit să iau decizia de a juca fără doi jucători de mare valoare, cu o experienţă foarte mare, dar în fotbal se petrec şi astfel de momente. Cred că Săpunaru va fi pe teren la meciul cu Luxemburg, la Chivu rămâne de văzut. Doi jucători de mare valoare, care evoluează la Inter, la FC Porto, sigur că în momente de presiune şi în momentele în care adversarul a venit peste noi, ei ar fi dat o siguranţă şi o linişte echipei, prin atitudine, prin comunicare. Dar astfel de lucruri fac parte din fotbal, nu trebuie să ne legăm de ele”.
 
Unul dintre cei mai buni oameni ai României la Zenica, Costel Pantilimon, a comentat şi el deznodământul nefavorabil al meciului. „Nu cred că mai sunt şanse de calificare, trebuie să plecăm de aici cu o victorie sau măcar un egal, dar nu am reuşit nici una, nici alta. Am întâlnit o echipă bună, care a reuşit să marcheze din două faze fixe. Golurile pe care le-am primit ne-au turnat plumb în picioare. Bosnia are jucători buni, au arătat că au valoare, dar cu puţină şansă am fi reuşit să câştigăm”, a spus portarul Timişoarei.
 
Marcatorul golului României, Ciprian Marica, s-a arătat foarte dezamăgt la finalul meciului şi a spus că plecarea lui Răzvan Lucescu ar reprezenta o greşeală. „Suntem foarte trişti, nu ne-am imaginat că vom ajunge aici. Suntem la capătul puterilor, Bosnia a dominat meciul şi îmi pare foarte rău că am primit din nou goluri din faze fixe. Trebuie să ne revenim repede şi să batem Luxemburg. Doamne-fereşte să plece Răzvan, acum când ne ştie atât de bine”, a declarat atacantul lui Stuttgart.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close