Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Răzvan Lucescu: Oricine poate să ne pună probleme în această grupă

Răzvan Lucescu: Oricine poate să ne pună probleme în această grupă

Răzvan Lucescu: Oricine poate să ne pună probleme în această grupă
Sursa foto: razvan lucescu
07 Feb 2010   •   23:48

Selecţionerul echipei naţionale a României nu este deloc mulţumit de faptul că Franţa ne va fi din nou adversară în preliminarii. Răzvan Lucescu nu îşi aduce aminte cu plăcere de jocul cu Franţa din cauza presiunii pe care o aduce un astfel de meci. Franţa nu este, însă, singura echipă periculoasă în viziunea selecţionerului, care crede că şi Belarus şi Bosnia sunt foarte periculoase.
"Doream să evit Franţa, astfel că în această privinţă tragerea la sorţi a fost puţin lipsită de noroc pentru noi. Am jucat recent cu francezii şi deşi rezultatele nu au fost rele (n.r. - 2-2 şi 1-1 în preliminariile Cupei Mondiale), presiunea a fost imensă. Ar putea fi cea mai dificilă grupă, este echilibrată şi mai multe echipe au oportunitatea să producă surpriza. Bosnia şi Belarus au făcut, ambele, mari progrese recent. Dacă părăsesc Varşovia fericit sau trist? O părăsesc cu gândul la această grupă. Asta este tot", a declarat Lucescu pentru Mediafax.
Selecţionerul, al cărui obiectiv stabilit prin contract este calificarea echipei la Campionatul European din Polonia şi Ucraina, crede că misiunea României cu Franţa va fi una infernală.
"Vor fi două bătălii, dar Franţa este favorită. Este dificil să vorbesc acum, cu câteva luni înainte de primele meciuri, dar echipa Franţei are jucători care evoluează la FC Barcelona, Manchester United, Real Madrid. Însă suntem încrezători, după ultimele noastre rezultate din meciurile cu francezii", a continuat Lucescu Jr.
Marica: Hleb mi-a spus că Belarus ne va învăţa fotbal
"Franţa, România, Bosnia-Herţegovina, Belarus, Albania, Luxemburg. Din această grupă am nimerit doar Belarusul când am dat un pronostic pentru cum ne vor alege sorţii pentru preliminariile Campionatului European din 2012: Belarusul! I s-a facut pe plac lui Hleb, colegul meu, acum nu ne rămâne decât să-i spulberãm previziunile, că ne vor învăţa fotbal. Noi i-am învins în celelalte preliminarii pentru Euro, aşa că nu-mi fac mari probleme cu Belarusul. Dar grupa este extrem de echilibrată, cu un favorit cert, Franţa, pe care îl cunoaştem foarte bine. La fel cunoaştem Belarusul şi Albania. Trebuie să fim foarte abili, să nu ne supraevaluăm forţele, că pe noi, românii, ne ia repede valul şi vorbim deja de calificare. Să ne propunem paşi mici dar siguri, să adunăm punct cu punct şi să încercăm să refacem imaginea afectată mai rău de înfrângerea cu Serbia decât de ratarea calificării! Sunt convins că, în afară de Luxemburg, fiecare echipă din această grupă speră la calificare. Sper din tot sufletul să am ocazia să joc în Ucraina la un turneu final, ţara de care mă leagă multe amintiri plăcute din perioada Şahtior", a transmis Marica pe site-ul personal.
Antena3.ro

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close