Antena 3 CNN Sport Fotbal intern România a început cu dreptul preliminariile CM 2014: Tricolorii au câştigat cu 2-0 în Estonia

România a început cu dreptul preliminariile CM 2014: Tricolorii au câştigat cu 2-0 în Estonia

România a început cu dreptul preliminariile CM 2014: Tricolorii au câştigat cu 2-0 în Estonia
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.T.    |    07 Sep 2012   •   23:26

Gabriel Torje şi Ciprian Marica au marcat golurile prin care România a câştigat la Tallin în faţa Estoniei, scor 2-0, în primul meci din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014.

Victor Piţurcă a trimis pe teren o echipă dispusă în 4-2-3-1, cu Lobonţ în poartă, Măţel, Goian, Chiriceş şi caăpitanul Raţ în apărare, Lazăr şi Bourceanu la mijloc, în timp ce Torje, Grozav şi Tănase l-au susţinut pe singurul vârf, Marica.

Cele două echipe s-au încălzit greu în frigul din capitala Estoniei, prima parte oferind doar două momente importante, ocaziile lui Oper, şut puţin pe lângă din întoarcere, şi Tănase, reluare slabă pe centrul porţii la centrarea din corner a lui Bourceanu.

În restul timpului, partida s-a redus la un duel tacticizat, în care ambele formaţii au părut mai preocupate să nu greşească şi să nu ofere spaţii adversarei. Gazdele au avut o posesie mai bună, în timp ce tricolorii au fost mai activi pe partea dreapta, acolo unde tandemul Măţel-Torje ar fi putut face diferenţa, însă şansele de gol nu au mai apărut până la pauză.

La revenirea de la vestiare, România a fost echipa mai periculoasă, ocaziile lui Marica şi Grozav anunţând deschiderea scorului, produsă în minutul 55. Marica a primit o pasă de la Grozav, a protejat foarte bine mingea în faţa a doi adversari, apoi a centrat în faţa porţii, de unde Torje a înscris simplu din 2 metri.

Elevii lui Piţurcă au gestionat foarte bine avantajul, ţinându-i pe baltici departe de propriul careu şi chiar ameninţând poarta lui Pareiko, Marica fiind aproape de a dubla avantajul românilor în minutul 72, atunci când şutul său a trecut puţin pe lângă.

Atacantul lui Schalke nu a mai greşit ţinta cu un sfert de oră înainte de final, marcând pentru 2-0 cu un şut la colţul lung din interiorul careului, după ce Torje i-a întors serviciul de la deschiderea scorului.

Finalul a fost liniştit şi fără emoţii pentru România, care l-a pierdut însă în minutele de prelungire pe Goian, fundaşul Speziei accidentându-se şi devenind incert pentru confruntarea de marţi cu Andorra.

În celelalte meciuri din grupa D, Olanda a câştigat cu 2-0 la Amsterdam în faţa Turciei, golurile echipei lui Louis Van Gaal fiind reuşite de Robin Van Persie şi Luciano Narsingh, în timp ce Ungaria s-a impus în deplasare în meciul cu Andorra, scor 5-0, prin golurile marcate de Roland Juhasz, Zoltan Gera, din penalty, Adam Szalai, Tamas Priskin şi Vladimir Koman.

Estonia: Pareiko - Morozov, Dmitrijev, Puri (Kink 76), Oper, Ojamaa (Lindpere 46), Vunk (Voskoboinikov 61), Vassiljev, Klavan, Jaager, Teniste

România: Lobonţ - Măţel, Raţ, Bourceanu, Chiricheş, Grozav, Lazăr (Pintilii 65), Marica (M. Niculae 84), Tănase, Torje, Goian (Găman 90+2)

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close