Antena 3 CNN Sport Fotbal intern România câştigă cu 3-0 meciul cu Bosnia şi speră din nou la calificarea la Euro 2012

România câştigă cu 3-0 meciul cu Bosnia şi speră din nou la calificarea la Euro 2012

România câştigă cu 3-0 meciul cu Bosnia şi speră din nou la calificarea la Euro 2012
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Iun 2011   •   22:59

Mutu şi-a respectat promisiunea. Atacantul Fiorentinei a deschis scorul, iar Ciprian Marica a adăugat alte două goluri pentru victoria României cu 3-0 în faţa Bosniei în preliminariile Campionatului European din 2012. Echipa naţională acumulează astfel opt puncte şi, în cazul unei victorii a Franţei în Belarus, urcă pe poziţia a doua a Grupei D.

Marica spunea înaintea întâlnirii cu Bosnia că este „meciul unei generaţii”, iar primele minute din Giuleşti au arătat o echipă a României mai determinată ca oricând în ultima vreme. Agresivi, dispuşi la efort, fără a le lipsi ideile, tricolorii şi-au luat tare adversarii. Mureşan le-a dat primele emoţii oaspeţilor, cu un gol anulat pentru a greşeală tehnică a lui Săpunaru la o repunere de la margine şi cu o lovitură liberă de la distanţă.
 
Băieţii lui Lucescu au continuat să controleze ostilităţile, Mutu şi Marica trecând pe lângă mingea centrată inteligent de Raţ în faţa porţii. Împotriva cursului jocului, Bosnia a marcat prin Misimovic, însă bucuria lui Dzeko&co a fost întreruptă de arbitrul asistent, care, după un moment de uluială, i-a comunicat centralului că faza a început dintr-o poziţie evidentă de offside.
 
Luftul lui Marica şi bara lui Sânmărtean au anunţat finalul exploziv de repriză al României. În minutul 37, Raţ a lucrat frumos o fază pe partea stângă, a centrat cu dreptul, iar Mutu, singur-singurel, a deschis scorul. Peste numai trei minute, acelaşi Raţ a inventat o centrare senzaţională pentru Marica, iar atacantul lui Stuttgart a împins mingea în poartă pentru 2-0.
 
Trezită parcă din pumni, Bosnia a reacţionat aproape imediat, dar lovitura de cap a lui Ibricic a trecut pe lângă. Totuşi, ultima ocazie înainte de pauză a aparţinut tot României, Marica nereuşind să-l bată pe Hasagic din poziţie favorabilă.
 
Repriza a doua a început cu o mutare ofensivă a tehnicianului bosniac, care l-a introdus pe teren pe Ibisevic, şi cu ceva incidente provocate de fanii oaspeţilor, meciul fiind întrerupt câteva minute. Când s-a trecut la fotbal, tot echipa României a fost protagonistă, deşi partitura a devenit ceva mai precaută, dar pericolul pentru poarta lui Hasagic a rămas.
 
Torje a scăpat singur cu portarul oaspeţilor în minutul 53, însă mijlocaşul dinamovist nu a reuşit să treacă mingea de acesta. Faza a continuat, dar acelaşi Torje a ratat din nou din mijlocul careului. Nu acelaşi lucru l-a făcut Marica, nouarul naţionalei lobându-l elegant pe Hasagic şi ducând scorul la 3-0.
 
A fost momentul în care tricolorii au ridicat piciorul de pe pedala de acceleraţie, mulţumindu-se să-şi ţină adversarii departe de poarta lui Tătăruşanu. Portarul Stelei a avut prima intervenşie importantă abia în minutul 73, când l-a blocat pe Misimovic, câteva secunde mai tărziu Muslimovic fiind şi el aproape de gol, dar finalizarea sa s-a dus în peluză.
 
Finalul meciului a fost liniştit, doar Ibisevi fiind aproape să înscrie golul de onoare al bosniacilor în minutul 89. Răzvan Lucescu a profitat de acest lucru şi le-a oferit lui Mutu şi Marica ocazia unui standing-ovation meritat. În ultimul minut, Săpunaru putea face 4-0, dar a ratat penaltyul obţinut de Torje. România învinge cu 3-0, dar, poate cel mai important, dovedeşte că actualele preliminarii nu sunt total compromise.  

România: Tătăruşanu - Săpunaru, Papp, Tamaş, Raţ - Mureşan, Bourceanu  - Torje, Mutu (Surdu 83), Sânmărtean (Tănase 63) - Marica (Alexe 86)
 
Bosnia: Hasagic - Mujdza, Mravac, Spahic, Lulic - Rahimic, Pjanic, Misimovic, Medunjanin (Ibisevic 46) - Dzeko (Muslimovic 64), Ibricic (Stilic 64).

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close