Antena 3 CNN Sport Fotbal intern România la EURO 2016. Cine ar trebui să fie selecţionerul României la turneul final? - SONDAJ

România la EURO 2016. Cine ar trebui să fie selecţionerul României la turneul final? - SONDAJ

România la EURO 2016. Cine ar trebui să fie selecţionerul României la turneul final? - SONDAJ
Sursa foto: Foto: Frf.ro
12 Oct 2015   •   15:19
Cine ar trebui să fie selecţioner la EURO 2016?
121 de voturi

România s-a calificat, duminică, la EURO 2016. Un moment foarte aşteptat de fanii fotbalului din România, însă departe de a fi o reuşită remarcabilă. În primul rând pentru că, deşi am terminat preliminariile neînvinşi, am înregistrat 5 egaluri (şi tot atâtea victorii) şi am marcat un pic mai mult de un gol pe meci, stabilind totodată şi un record negativ de ineficacitate. În al doilea rând, pentru că am beneficiat de o conjunctură favorabilă: am avut una dintre cele mai uşoare grupe din preliminarii, iar la EURO 2016 numărul de echipe calificate este semnificativ mai mare decât în trecut. Ca să o spunem p-aia dreaptă, dacă nu era schimbarea lui Platini, România juca acum, probabil, la baraj. Francezul ne-a uşurat însă viaţa.

În aceste condiţii, principala întrebare care o să ne frământe până vara viitoare este dacă Anghel Iordănescu (care l-a înlocuit pe Victor Piţurcă după 3 etape din preliminarii) este omul potrivit să conducă România în Franţa.

Dacă în preliminarii ne-am chinuit cu Grecia, Ungaria sau Finlanda, în Franţa ne aşteaptă adversari de calibru. Fiind în urna a treia valorică pentru tragerea la sorţi, România va întâlni cu siguranţă câte două echipe din elita europeană: Anglia, Franţa, Spania, Germania, Italia, Portugalia, Belgia etc. La Paris nu mai putem să mergem cu gândul că ne apărăm bine, nici nu o să mai avem un meci cu Insulele Feroe, care să ne salveze calificarea şi golaverajul, şi nici pupatul icoanelor nu ne va fi de folos. La EURO 2016, România are nevoie de un lot puternic şi un selecţioner pe măsură, ca să nu facem figuraţie. 

Aşadar, ce antrenor credeţi că ar trebui să ocupe postul de selecționer la Euro 2016? 

Palmares Anghel Iordănescu, preliminarii EURO 2016: 7 meciuri: 3 victorii (1-0 şi 3-0 cu Feroe şi 2-0 cu Irlanda de Nord), 4 egaluri (3 de 0-0). Golaveraj 7-1. 


×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close