Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Universitatea Craiova se va înscrie în Liga a II-a. Ilie Balaci va fi manager general, iar Aurel Ţicleanu antrenor

Universitatea Craiova se va înscrie în Liga a II-a. Ilie Balaci va fi manager general, iar Aurel Ţicleanu antrenor

Universitatea Craiova se va înscrie în Liga a II-a. Ilie Balaci va fi manager general, iar Aurel Ţicleanu antrenor
de M.T.    |    25 Mar 2013   •   19:24

FC Universitatea Craiova se va înscrie în în Liga a II-a şi a ajuns la un acord cu Ilie Balaci, care va ocupa funcţia de manager general al clubului, şi cu Aurel Ţicleanu, care va fi antrenor principal, se arată într-un comunicat al grupării oltene.

„Având în vedere solicitarea şi intenţia clubului de reînscriere în competiţia sportivă, astăzi Fotbal Club Universitatea Craiova a ajuns la un acord de colaborare cu următoarele persoane: - Ilie Balaci - manager general al clubului; - Aurel Ţicleanu - antrenor principal. De asemenea, i s-a făcut o propunere pentru postul de director sportiv lui Ovidiu Stângă, urmând ca acesta să dea un răspuns până la sfârşitul lunii aprilie. Începând de astăzi, Ilie Balaci şi Aurel Ţicleanu urmează să facă demersurile necesare în vederea închegării lotului de jucători şi cooptării altor persoane necesare derulării activităţii specifice", se menţionează în comunicatul semnat de Adrian Mititelu.

Universitatea Craiova solicitase Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste de Fotbal să accepte înscriserea echipei în sezonul 2013/2014 al Ligii I şi a solicitat acestor foruri găsirea unei soluţii juridice în acest sens pentru a se încadra în condiţiile legale şi statutare.

FRF şi LPF au respins cererea formulată de gruparea craioveană, astfel că Adrian Mititelu a acceptat să înscrie echipa în eşalonul secund.

Federaţia Română de Fotbal anunţa, în 20 iulie 2011, că gruparea Universitatea Craiova a încălcat grav statutul federaţiei, astfel că a fost exclusă provizoriu de Comitetul Executiv. Măsura a fost validată de Adunarea Generală a FRF, din 14 mai 2012.

Decizia de excludere se află în atenţia procurorilor DNA, în urma plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale faţă de membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universităţii Craiova din FRF, acuzându-i de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Plângerea penală arată că gruparea craioveană a suferit un prejudiciu de peste 50 de milioane de euro, reprezentând drepturile federative ale celor 39 de jucători deveniţi liberi de contract şi preluaţi de alte cluburi în urma excluderii Universităţii Craiova.

Vara trecută, FRF a invitat, printr-o scrisoare oficială, clubul Universitatea Craiova să se înscrie în Liga a II-a, dar Mititelu a refuzat.×
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close