Antena 3 CNN Sport Gabi Zahiu, fost campion cu Steaua Bucureşti, a murit în Suedia, iar trupul său e la morgă de mai bine de două luni

Gabi Zahiu, fost campion cu Steaua Bucureşti, a murit în Suedia, iar trupul său e la morgă de mai bine de două luni

Gabriel Zahiu, fostul campion de la Steaua, a murit în noiembrie anul trecut în Suedia, dar de-abia zilele trecute s-a aflat vestea în România.

Gabi Zahiu, fost campion cu Steaua Bucureşti, a murit în Suedia, iar trupul său e la morgă de mai bine de două luni
Sursa foto: Hepta I MMA / F.F.
de Ştefan Petrică    |    07 Feb 2024   •   15:47

În urmă cu câteva zile, s-a aflat că în 20 noiembrie 2023, a murit buzoianul Gabriel Zahiu, fost coechipier cu Iordănescu, Marcel Răducanu, Dudu Georgescu și alții, la Steaua București.

Potrivit certificatului de deces, Gabriel Zahiu, a murit la doar trei zile după ce împlinise 67 de ani.

Alarma a dat-o imediat după sărbători Dan Tulpan, fostul jucător și președinte al Gloriei Buzău.

”Am auzit c-ar fi murit Gabi Zahiu, în Suedia. Sunt greu de aflat informații, n-avea pe nimeni pe-acolo, suferea cu inima”, a spus Dan Tulpan, potrivit Welovesport.

În acest moment, trupul lui Gabi Zahiu e de peste două luni la morga spitalului din Suedia unde a decedat, iar cei doi nepoții fac demersuri pentru a-i repatria trupul și a-l îngropa creștinește, acasă, la Buzău.

Procedura este destul de complicată, în condițiile în care în momentul în care a optat pentru cetățenia suedeză, fostul fotbalist ar fi fost nevoit să renunțe la cea română.

În plus, cea mai apropiată rudă a lui Gabi Zahiu e sora din România, în vârstă și bolnavă, netransportabilă, astfel că e nevoie de o procură specială din partea acesteia pentru ca nepoții să-i poată ridica trupul de la morgă și a-l transporta apoi cu o mașină până în România, la Buzău.

Cine a fost Gabriel Zahiu

Născut la 17 noiembrie 1956, Gabriel Zahiu a evoluat ca fotbalist, în România, la Gloria Buzău și Steaua București.

Cu echipa bucureșteană a câștigat două titluri naționale (1976 și 1978), și două Cupe (1976 și 1979). 

În cupele europene a jucat cu Steaua împotriva unor echipe precum FC Bruges, Barcelona, ​​AS Monaco, FC Nantes, Young Boys Berna, Standard Liege.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close