Antena 3 CNN Sport Max Verstappen a câştigat primul titlu de Formula 1 din carieră la Abu Dhabi, după o cursă dramatică

Max Verstappen a câştigat primul titlu de Formula 1 din carieră la Abu Dhabi, după o cursă dramatică

Pilotul olandez Max Verstappen a reușit să câștige primul titlul de Formula 1, după ce a câștigat dramatic cursa de pe circuitul Yas Marina, de la Abu Dhabi.

Max Verstappen a câştigat primul titlu de Formula 1 din carieră la Abu Dhabi, după o cursă dramatică
Sursa foto: Getty Images | Mark Thompson / Staff
de Alin Tarnovschi    |    12 Dec 2021   •   16:42

Max Verstappen l-a învins pe britanicul Lewis Hamilton, care a terminat al doilea și a pierdut șansa de a obține al 8-lea titlu din carieră.

Cursa a fost decisă în ultimul tur, când, după intervenția safety car-ului, a rămas un singur tur de parcurs pe steag verde, cu Hamilton în frunte și Verstappen pe 2, după ce schimbase pneurile pe soft.

Lewis Hamilton a ratat șansa de a bate astfel recordul deținut de germanul Michael Schumaher, care deține 7 titluri de campion.

Hamilton, plecat de pe poziția a doua de pe grilă, l-a depășit pe Verstappen înainte de primul viraj. A urmat un incident, în care cei doi au fost la un pas de coliziune, după încercarea olandezului de a depăși.

Hamilton a reușit apoi să se mențină în frunte și după schimburile de pneuri.

Cu 4 tururi înainte de final, Nicholas Latifi s-a lovit de parapet și a provocat intervenția safety car-ului, în momentul în care Verstappen era la 11 secunde în urma lui Hamilton, cu șanse reduse de a-l mai ajunge din urmă, notează Mediafax.

Safety car-ul a ieșit de pe circit când mai era un tur de parcurs, iar olandezul a profitat de proma ocazie și în virajul 5 l-a depășit decisiv pe britanic, trecând primul linia de sosire la Yas Marina, câștigând asftel la doar 24 de ani titlul de campion mondial, primul obținut de un olandez în istoria Formulei 1.

Mercedes s-a impus în clasamentul general al echipelor.

×
Subiecte în articol: Formula 1 Max Verstappen Abu Dhabi
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close