Antena 3 CNN Sport Off Sport Becali, din nou la judecată. DNA cere închisoare cu executare în "Dosarul Terenurilor MApN"

Becali, din nou la judecată. DNA cere închisoare cu executare în "Dosarul Terenurilor MApN"

Becali, din nou la judecată. DNA cere închisoare cu executare în "Dosarul Terenurilor MApN"
14 Mai 2013   •   13:12

Procurorul DNA a cerut, marţi, Completului de cinci judecători de la instanţa supremă condamnarea la închisoare cu executare a lui George Becali, Victor Babiuc, Dumitru Cioflină şi Ioana Babiuc, în dosarul schimburilor de terenuri dintre Becali şi Ministerul Apărării Naţionale, informează Mediafax.
   
Completul de cinci judecători de la instanţa supremă a reluat, marţi, judecarea recursul făcut de procurorii anticorupţie în dosarul în care George Becali, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc, Ioana Babiuc şi Dumitru Cioflină au fost achitaţi pentru presupuse fapte de corupţie în legătură cu schimbul de terenuri.
   
Procurorul anticorupţie prezent la proces a arătat că cei trei judecători din completul de fond care a dispus achitarea nu au ţinut cont de o parte din probele acuzării şi au pus un mai mare accent pe probele aduse de inculpaţi. Acesta a cerut condamnarea celor patru la închisoare cu executare.
   
Totodată, procurorul DNA a arătat, la cererea instanţei, că până la acest moment niciuna din faptele pentru care sunt acuzaţi cei patru nu este în condiţia prescripţiei răspunderii penale. În cazul lui Victor Babiuc, prescripţia penală pentru faptele de care este acuzat se produce în iulie 2013, în cazul lui Cioflină, în octombrie 2013, la Becali în 2014, iar în cazul Ioanei Babiuc în iunie 2013.
   
Procurorul a mai cerut în cazul generalului Dumitru Cioflină, care este cadru militar activ, pe lângă condamnarea la închisoare cu executare, degradarea militară. 
   
Pe latură civilă, procurorul a cerut ca instanţa să-i oblige pe George Becali în solidar cu Dumitru Cioflină să plătească 423.380 de dolari, sumă actualizată la zi, reprezentând diferenţa preţului terenului ce a făcut obiectul schimbului cu Ministerul Apărării, iar pe Becali în solidar cu Babiuc să dea 448.378 de dolari, diferenţa de preţ de la cel de-al doilea teren schimbat cu MApN.
   
Discuţiile în dosar continuă, avocaţii celor patru prezentând pledoariile finale.
   
George Becali, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc, fiica acestuia, Ioana, şi Dumitru Cioflină au fost achitaţi, în 24 mai 2012, de instanţa supremă în dosarul schimbului de terenuri dintre Becali şi Ministerul Apărării Naţionale.
   
Potrivit procurorilor, în perioada 1996-1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta Fermă Roşia), MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu George Becali, suprafaţa totală cedată acestuia în urma celor două schimburi fiind de 28,89 hectare de teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecinţă prejudicierea statului român cu suma totală de 892.758 de dolari.
   

×
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close