Antena 3 CNN Sport Off Sport Decesul lui Patrick Ekeng, în presa internațională: "Zeci de fani cu ochii în lacrimi s-au adunat în faţa spitalului”

Decesul lui Patrick Ekeng, în presa internațională: "Zeci de fani cu ochii în lacrimi s-au adunat în faţa spitalului”

Decesul lui Patrick Ekeng, în presa internațională: "Zeci de fani cu ochii în lacrimi s-au adunat în faţa spitalului”
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Mai 2016   •   08:10

Vestea tragicului deces al lui Patrick Ekeng a făcut imediat înconjurul lumii. Ştirea a fost preluată de agenţiile de presă şi siturile marilor publicaţii internaţionale şi a fost deja urmată de numeroase comentarii din partea cititorilor.

Tragedia de pe stadionul Dinamo a provocat o profundă emoţie în Spania, unde Patrick Ekeng a evoluat în sezonul trecut. Ziarul Marca aminteşte că acesta nu este primul caz de deces pe terenul de fotbal.

MARCA: "Numele camerunezului se înscrie în tragica listă a fotbaliştilor decedaţi prea timpuriu, cei mai mulţi pe terenul de joc, în mod subit. Fotbalul este din nou în doliu."

Agenţia France Presse ca şi multe alte publicaţii alătură cazul lui Ekeng de cel, foarte cunoscut, al unui alt fotbalist camerunez, dispărut în condiţii similare.

AFP: "Acesta pare un ecou al decesului compatriotului său Marc-Vivien Foé, din 2003, în urma unei crize cardiace în plin meci internaţional, pe stadionul din Lyon."

The Guardian preia relatările presei române despre lipsurile asistenţei medicale de pe stadion, care au putut contribui la deces.

THE GUARDIAN: "După 2 minute şi 47 de secunde, Ekeng a fost dus la ambulanţă, despre care se spune că nu avea dotări de specialitate şi era destinată să fie folosită doar pentru transport."

Associated Press a relatat despre emoţia profundă a colegilor tânărului jucător şi a suporterilor echipei.

ASSOCIATED PRESS: "Zeci de fani s-au adunat în faţa spitalului. Jucătorii şi echipa tehnică au putut fi văzuţi cu ochii în lacrimi, în timpul incidentului. Câţiva au mers cu el la spital."

În Italia, Gazzetta dello Sport menţionează că medicii au încercat să-l resusciteze pe sportiv, din păcate fără succes.

GAZZETTA DELLO SPORT: "După nenumărate tentative de resuscitare, la care se pare că au participat 10 medici timp de o oră şi jumătate, mijlocaşul a murit."

Presa internaţională aminteşte, de asemenea, că Ekeng era căsătorit şi avea o fiică la Paris, alături de care spera să-şi petreacă, în curând, vacanţa.

 

×
Subiecte în articol: Patrick Ekeng a murit
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close