Lance Armstrong va mărturisi că s-a dopat, în cadrul unui interviu cu Oprah

de G.S.    |    12 Ian 2013   •   10:25
Lance Armstrong va mărturisi că s-a dopat, în cadrul unui interviu cu Oprah Foto: INTACT Images/EPA

Lance Armstrong va mărturisi că s-a dopat în interviul pe care îl va acorda realizatoarei TV, Oprah Winfrey, care va fi înregistrat, luni, la Austin (Texas), dar nu va intra în detaliile sistemului de dopaj, a anunţat, vineri, USA Today pe site-ul oficial, informează AFP.
   
Potrivit USA Today, care citează o sursă anonimă, fostul rutier va spune, pentru prima pară, că s-a dopat de-a lungul carierei, lucru pe care l-a negat până acum, însă nu va oferi detalii despre metodele folosite şi nici nu va numi persoane care l-au ajutat.
   
Aceasta va fi prima intervenţie publică a septuplului câştigător al Turului Franţei după ce i-a fost radiat palmaresul.
   
Fostul ciclist, în vârstă de 41 de ani, s-ar fi confesat apropiaţilor că are în vedere să recunoască public faptul că s-a dopat pentru a obţine ridicarea suspendării pe viaţă din activitatea sportivă.
   
New York Times a scris că Armstrong ar fi discutat deja pe acest subiect cu Travis Tygart, preşedintele Agenţiei Americane Antidoping (USADA) şi intenţionează să se întâlnească şi cu David Howman, preşedintele Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA).
   
Anul trecut, după o anchetă a USADA, care a descoperit că fostul câştigător al Turului Franţei s-a dopat sistematic, Federaţia Internaţională de Ciclism (UCI) i-a anulat lui Armstrong întregul palmares începând cu 1 august 1998 şi l-a suspendat pe viaţă din activitatea sportivă. Armstrong nu a contestat această decizie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close