Antena 3 CNN Sport Off Sport UPDATE. Mihai Stoica a fost eliberat din închisoare

UPDATE. Mihai Stoica a fost eliberat din închisoare

UPDATE. Mihai Stoica a fost eliberat din închisoare
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Feb 2016   •   16:13
UPDATE 16.13Mihai Stoica a fost eliberat condiționat, luni, din penitenciarul Jilava, după ce a executat doi ani, din pedeapsa de trei ani și patru luni la care a fost condamnat.

”S-au spus multe invenții despre mine”, a spus Mihai Stoica, luni, la eliberare.

Fostul manager al Stelei a spus că primul lucru pe care vrea să-l facă este să-și vadă părinții.

Mihai Stoica execută din 4 martie 2014 pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători.
 

Dosarul Transferurilor

În Dosarul Transferurilor au fost implicate opt nume grele, printre care Ioan şi Victor Becali, Cristi Borcea, Mihai Stoica, George Copos, Gică Popescu, Jean Pădureanu şi Gigi Neţoiu.
 
Procurorii i-au acuzat pe aceştia că în urma a 12 transferuri frauduloase au prejudiciat statul român cu 1, 5 milioane de dolari şi au produs o gaură de peste 10 milioane în bugetul cluburilor din Liga 1. 
 
Toţi cei opt au susţinut de-a lungul procesului că sunt nevinovaţi. 
 
Dosarul Transferurilor a pornit de la o anchetă realizată de Gazeta Sporturilor în 2006, care a scos la iveală nereguli în cazul transferului lui Florin Bratu de la Rapid la Galatasaray.
 
Procesul a început doi ani mai târziu şi a avut 66 de termene. 
 
Tribunalul Bucureşti i-a achitat, în 3 aprilie 2012, pe toţi cei opt inculpaţi din dosarul transferurilor de jucători. 
 
Decizia a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie la Curtea de Apel Bucureşti, care în 12 noiembrie 2012 a dispus pedepse între şi opt ani de închisoare cu suspendare sau cu executare. 
 
Sentinţa a fost atacată cu recurs la instanţa supremă, care a decis definitiv să retrimită dosarul pentru rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care a dat o decizie definitivă.

Citiți și Gică Popescu, Mihai Stoica şi George Copos, tâmplari la Penitenciarul Rahova

 

 

UPDATE 14:00 - Mihai Stoica va fi eliberat condiţionat, a decis Tribunalul Ilfov. Decizia este definitivă.  

Judecătoria Sectorului 4 a hotărât în urmă cu o lună că fostul manager general al Stelei întruneşte criteriile pentru a fi pus în libertate, dar procurorii au contestat decizia.

---

Știrea inițială 

Fostul manager al FC Steaua, Mihai Stoica, ar putea fi eliberat din închisoare. Judecătoria Sectorului 4 a admis propunerea formulată de Comisia de la Penitenciarul Jilava, care a constatat că întruneşte condiţiile necesare eliberării condiţionate.


Membrii comisiei au considerat că Stoica a avut un comportament bun în închisoare şi s-a implicat în mai multe activităţi.

Decizia nu a fost însă una definitivă, iar sentinţa o va da astăzi Tribunalul Ilfov.

Mihai Stoica execută din 4 martie 2014 o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de jucători.



×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close