Antena 3 CNN Sport Off Sport Scandal monstru în lumea sportului. Autoritățile și serviciile de informații ruse au ascuns sportivii dopați de la Jocurile Olimpice

Scandal monstru în lumea sportului. Autoritățile și serviciile de informații ruse au ascuns sportivii dopați de la Jocurile Olimpice

Scandal monstru în lumea sportului. Autoritățile și serviciile de informații ruse au ascuns sportivii dopați de la Jocurile Olimpice
09 Dec 2016   •   13:41

Peste 1.000 de sportivi ruși dopați, concurenți în 30 de sporturi olimpice și paralampice, de vară și de iarnă, au beneficiat de acoperire sistematică din partea autorităților ruse. Este concluzia unei anchete citată de Sky News.

Conform anchetei citate, teste antidoping pozitive au fost ascunse cu bună știință la Jocurile Olimpice din 2012, 2014 și la Campionatele Mondiale de Atletism din 2013.

Ancheta, condusă de profesorul canadian Richard McClaren a descoperit “o conspirație instituțională în rândul sportivilor olimpici de vară și de iarnă, care au acționat alături de oficiali din Ministerul Sporturilor rus, cu ajutorul FSB (fostul KGB) pentru a manipula rezultatele testelor antidoping.”

Printre aceștia se află și 15 medaliați de la Jocurile Olimpice din 2012, dar și doi medaliați cu aur de la jocurile de la Sochi.

În cazul unor sportivi, probele ADN care erau, teoretic, ale unor sportive, s-a demonstrat că aparțin unor bărbați.

Ba mai mult, FSB ar fi dezvoltat un sistem care ar fi permis manipularea sticluțelor cu probe recoltate de la sportivi.

Și, peste toate acestea, autorii anchetei susțin că au găsit și emailuri trimis din Ministerul Sportului din Rusia, în care oficialii din delegația rusă de la Jocurile Olimpice erau informați să “salveze” anumiți sportivi și să îi lase pe alții să ”cadă”.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close