Antena 3 CNN Sport Off Sport Stadioanele din Bucureşti ar putea deveni locaţii pentru concerte

Stadioanele din Bucureşti ar putea deveni locaţii pentru concerte

Stadioanele din Bucureşti ar putea deveni locaţii pentru concerte
Sursa foto: Foto: stadiumromania.blogspot.com
17 Iul 2011   •   09:27

Capitala se poate trezi cu trei stadioane pustii, numai bune de vânzare. Steaua lui Becali s-a mutat deja din Ghencea. Rapidul le calcă pe urme steliştilor din cauza datoriilor, iar Dinamo are deja restanţe foarte mari. Soluţii de avarie au găsit proprietarii arenei din Giuleşti. Dacă nu se înţeleg cu George Copos, introduc stadionul în circuitul de concerte. Fără fotbal, dar cu muzică.

Pentru patronii celor trei echipe, fotbalul e o afacere. Banii contează mai mult decât istoria fotbalistică.

Unii îl numeau templul fotbalului românesc. Acum, stadionul Ghencea e doar o umbră. Scaune rupte, gazon distrus, buruieni peste tot. Gigi Becali plătea o chirie de 25.000 de euro pe lună. Ministerul Apărării a plusat la 65.000 de euro iar cele două părţi nu s-au mai înţeles.

La Dinamo situaţia e mai complicată. Echipa de fotbal şi clubul sportiv au un contract de asociere. Borcea şi ai săi plătesc 3.000 de euro pe lună, plus utilităţi. Au adunat însă datorii de un milion de euro.  Ministerul de Interne vrea să rupă această asociere şi cere o sumă de zece ori mai mare.

Rapidul a rămas deja fără contractul de închiriere pentru arenă. Iar datoriile se ridică la 150.000 de euro, din 2008 şi până în prezent.

Destinaţia pentru Steaua, Rapid şi Dinamo poate fi National Arena. Primăria cere 35.000 de euro pe meci. În preţ sunt incluse toate utilităţile, paza şi serviciile medicale. Dacă vor considera că e mai rentabil, patronii echipelor de fotbal vor uita rapid tradiţia şi istoria stadioanelor proprii.

 


×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close