Antena 3 CNN Sport Off Sport Verdict în cazul tragediei de la Hillsborough, după 27 de ani de la moartea celor 96 de suporteri ai lui Liverpool

Verdict în cazul tragediei de la Hillsborough, după 27 de ani de la moartea celor 96 de suporteri ai lui Liverpool

Verdict în cazul tragediei de la Hillsborough, după 27 de ani de la moartea celor 96 de suporteri ai lui Liverpool
26 Apr 2016   •   14:22

Verdict în cazul tragediei de la Hillsborough. După 27 de ani, un juriu din Marea Britanie a stabilit că erorile poliţiei au dus la moartea celor 96 de fani Liverpool, pe 15 aprilie 1989.

Juraţii au considerat că nu a existat un plan de evacuare bine pus la punct, iar planul de urgenţă a fost aplicat cu întârziere.

În plus, organizatorii au permis accesul în sectorul destinat suporterilor lui Liverpool, a mai multor fani decât putea să suporte tribuna iar oamenii s-au calcat în picioare.

Iniţial, autorităţile de atunci au dat vina pentru tragedie pe suprapopularea sectorului rezervat oaspeţilor, însă un nou raport independent, publicat în 2012, a scos la iveală faptul că nu s-a intervenit la timp, aşa că rudele victimelor au cerut redeschiderea dosarului. Lucru care s-a şi întâmplat, iar acum este dat un nou verdict.

Greşelile poliţiei au dus la moartea celor 96 de fani, pe 15 aprilie 1989

În 2012, o comisie independentă care a investigat mai mulți ani tragedia de pe Hillsborough a dat publicității raportul final în care se arată că poliția din South Yorkshire și serviciul de ambulanță au făcut eforturi "susținute pentru a arunca vina asupra suporterilor lui Liverpool" pentru tragedia de pe 15 aprilie 1989.

Raportul oficial al evenimentelor din 15 aprilie 1989 este clar: autorităţile şi poliţia poartă în totalitate vina pentru cea mai mare tragedie petrecută în Regatul Unit. Mai mult decât atât, poliţia a încercat să-şi mascheze incompetentă şi a masluit dovezi pe care mai apoi le-a furnizat mass-mediei si zeci de persoane ar fi putut fi salvate dacă, la doar nouă minute de la dezastru, autoritățile n-ar fi hotărât încetarea operațiunilor de salvare.

Pe 15 aprilie 1989, 96 de oameni, toți suporteri ai lui Liverpool, au murit în tribunele arenei "Hillsborough" din Sheffield, din cauza unei busculade. Totul s-a petrecut la meciul dintre Liverpool și Nottingham Forest, din semifinalele Cupei Angliei. Organizatorii au permis intrarea, în sectorul destinat suporterilor lui Liverpool, a mai multor fani decât putea să suporte tribuna iar oamenii s-au calcat în picioare.

Sursa: Digi24

×
Subiecte în articol: verdict Liverpool
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close