Antena 3 CNN Sport Off Sport Violenţe pe străzile din Vancouver, după ce echipa locală a pierdut finala NHL

Violenţe pe străzile din Vancouver, după ce echipa locală a pierdut finala NHL

Violenţe pe străzile din Vancouver, după ce echipa locală a pierdut finala NHL
16 Iun 2011   •   12:37

După ce Vancouver Canucks a pierdut meciul decisiv din finala NHL şi a ratat ocazia de a cuceri în premieră Cupa Stanley, fanii canadieni au provocat violenţe în oraş, forţele de ordine fiind nevoite să intervină în forţă.

Mai mult de 100.000 de oameni s-au strâns în centrul oraşului Vancouver pentru a urmări meciul decisiv din finala NHL. Victoria celor de la Boston Bruins cu 4-0 i-a înfuriat la culme pe suporterii canadieni, mai mulţi dintre ei, în majoritatea cazurilor beţi, recurgând la violenţe. Au răsturnat maşini, uneia dintre ele chiar dându-i foc, au spart geamurile magazinelor şi ecranele gigant cu sticlele de bere sau au recurs la jafuri.

 


Poliţia a răspuns folosind gaze lacrimogene, ultima oară când s-a întâmplat acest lucru fiind în 1994, când violenţele au izbucnit tot din cauza unei înfrângeri a lui Canucks în finala NHL, însă mulţimea furioasă a continuat să creeze probleme.

Aproximativ 28 de persoane au ajuns rănite, unele dintre ele înjunghiate, la cele două spitale din Vancouver, notează presa locală.

Ceea ce se întâmplă este jenant, ruşinos. Majoritatea oamenilor au venit în centru pentru a se bucura de meciul de hochei. Din păcate, a existat un număr mic de persoane cu intenţii criminale şi care au avut ca scop distrugerea proprietăţii şi confruntarea cu poliţia”, a declarat Gregor Robertson, primarul oraşului Vancouver.
 


×
Subiecte în articol: violente vancouver Canada
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close