Antena 3 CNN Sport Spania a fost eliminată de Maroc, la penalty-uri, în optimile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal 2022

Spania a fost eliminată de Maroc, la penalty-uri, în optimile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal 2022

Spania a fost eliminată de Maroc, la penalty-uri, în optimile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal 2022.

Spania a fost eliminată de Maroc, la penalty-uri, în optimile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal 2022
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    06 Dec 2022   •   19:50

Marocul s-a calificat în această seara în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, depășind la lovituri de pedeapsă naționala Spaniei, 3-0. După primele 120 de minute scorul a fost 0-0, niciuna din echipe nereușind să marcheze, în ciuda unei dominări teritoriale a ibericilor. Spania a ratat 3 penaltyuri.

În prima jumătate de oră, cele două echipe au dus mingea în preajma careurilor adverse, fără a provoca însă emoții niciunaia dintre portari. 

Doar șutul din lovitură liberă al lui Achraf Hakim, care a trecut peste poartă, în minutul 12, a făcut să tresară puțin suporterii spanioli din tribune.

Primul șut ce putea provoca deschiderea scorului i-a aparținut în minutul 27 lui Marco Asensio, însă mingea a ocolit foarte puțin poarta marocană.

Mazraoui a dat replica 5 minute mai târziu, șutul său de la distanță fiind parat de Unai Simon.

Puțin înainte de finalul primei reprize, Sofiane Boufal a trimis o centrare foarte bună, dar lovitura de cap a lui Nayef Aguerd a trecut apoape razant cu transversala.

Abia la 10 minute după reluare Spania produce o nouă ocazie de poartă. Dani Olmo a executat o lovitură liberă, șutul său, direcţionat sub bara transversală, fiind blocat de Bono, cu o intervenție salvatoare. 

Mare parte din retul reprizei secunde s-a jucat la mijlocul terenului, cele două defensive contracarând intențiile ofensive, de ambele părți.

Spania a dominat posesia, cu peste 80 la sută, cedată deliberat de africani, dar execuția lui Olmo a rămas singurul șut cadrat pe spațiul porții în repriza secundă. 

Asta până spre finalul primelor 90 de minute regulamentare de joc, când Spania a accelerat și și-a creat câteva faze mai consistente, cu care ar fi putut câștiga partida.

Primul a fost Alvaro Morata, intrat în joc în minutul 63, cu un șut pe lângă poartă din poziție foarte bună.

Dani Olmo ar fi putut decide soarta meciului la ultima fază din minutele suplimentare de joc când șutul său din lovitură liberă, la semiînălțime, a fost respins spectaculos de portarul marocan, înainte de se auzi fluierul arbitrului, care a consfințit prelungirea confruntării cu 2 reprize de 15 minute.

Lovitura decisivă dată matadorilor iberici i-a aparținut fundașului lui PSG, Achraf Hakimi

Prima repriză de prelungiri a fost din nou dominată teritorial de iberici, care a cantonat în jumătatea adversă, fără însă ca nenumăratele mingi trimise în careu să provoace pericol.

Walid Cheddira s-a aflat de două ori în situație de singur cu portarul, prima dată fiind deposedat cu o fracțiune de secundă înainte de a șuta, pentru ca mai apoi să trimită slab, în piciorului lui Unai Simon. 

În ciuda așteptărilor, ultimele 15 minute nu se joacă prudent, în special spaniolii atacând cu intenția clară de a nu ajunge la lovituri de departajare. 

Dintre cele câteva ocazii create la poarta marocanilor, cea mai mare i-a aparținut lui Pablo Sarabia, care a șutat în bară dintr-o poziție dificilă, în chiar ultimul minut suplimentar de joc.
Tot Sarabia a ratat și prima execuție a spaniolilor de la 11 metri, șutând tot în bară, după ce Sabiri marcase prima dată.

Hakim Ziyech a făcut 2-0, scor menținut de portarul marocan Bono, care a apărat a doua lovitură executată de Carlos Soler.

Badr Benoun a ratat și el prima dată în contul Marocului, la cea de a treia serie, iar Buschets l-a imitat, Bono apărând din nou. 

Lovitura decisivă dată matadorilor iberici, pentru un 3-0 final, i-a aparținut fundașului lui PSG, Achraf Hakimi, care l-a executat cu sânge rece pe Unai Simon, cu o semiscăriță care a trimis Marocul în sferturile de finală, unde va întâlni Portugalia sau Elveția, care joacă ultima optime de finală, marți seara de la ora 21.00.

×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close