Antena 3 CNN Sport Sportivii sud-africani medaliaţi cu aur la JO au primit câte o vacă, drept recompensă

Sportivii sud-africani medaliaţi cu aur la JO au primit câte o vacă, drept recompensă

Sportivii sud-africani medaliaţi cu aur la JO au primit câte o vacă, drept recompensă
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
01 Sep 2012   •   15:51

Cei şase sportivi sud-africani medaliaţi cu aur la Jocurile Olimpice de la Londra au primit fiecare o vacă drept recompensă, a anunţat, sâmbătă, cotidianul Beeld, citat de AFP.
   
O vacă este estimată la circa 7.000 de ranzi (700 euro).
   
Cadoul vine de la un om de afaceri, Jan Scannell,  "Jan Braai", care vrea să-i reunească pe toţi sud-africanii în jurul unui grătar la 24 septembrie, ziua consacrată celebrării moştenirii culturale în Africa de Sud.
   
Câştigătorii de la canotaj au fiecare dreptul la o vacă sau la echivalentul acesteia în carne. Printre ei, Sizwe Ndlovu, singurul sportiv de culoare care a câştigat aurul, a ales animalul viu, care va merge să pască la o ferme a unui prieten din apropiere de Pietermaritzburg .
   
Vaca lui Matthew Brittain va merge la ferma unchiului său din Mashishing (nord-est), în timp ce John Smith şi James Thompson au ales carne şi biltong (carne condimentată şi uscată la vânt).
   
Cameron van der Burgh, campion olimpic la 100 metri bras, a preferat 140 kg de biltong, oferind carnea unui orfelinat din Alexandra (Johannesburg).
   
În ceea ce-l priveşte pe Chad le Clos, medaliat cu aur la 200 metri fluture, acesta nu a decis încă ce va prefera: vaca sau carne.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close