Antena 3 CNN Sport Tenis Monica Niculescu a învins-o pe finalista de la Wimbledon şi s-a calificat în turul trei la Australian Open

Monica Niculescu a învins-o pe finalista de la Wimbledon şi s-a calificat în turul trei la Australian Open

Monica Niculescu a învins-o pe finalista de la Wimbledon şi s-a calificat în turul trei la Australian Open
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    15 Ian 2014   •   16:37

Continuă startul bun de sezon al Monicăi Niculescu. Românca de pe locul 60 WTA s-a calificat în turul trei la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, după ce a învins-o în trei seturi pe Sabine Lisicki, favorita numărul 15.

Jucătoarea din Germania, finalistă la ultima ediţie de la Wimbledon, a câştigat primul set cu 6-2, dar Niculescu a revenit spectaculos şi s-a impus în următoarele două acte cu acelaşi scor.

Prin această victorie, românca şi-a egalat cea mai bună performanţă de la Melbourne, iar în turul următor va juca împotriva rusoaicei Ekaterina Makarova, cap de serie numărul 22.

Veşti bune şi din turneele de dublu de la Australian Open, unde reprezentanţii României au obţinut trei victorii.

Astfel, în competiţia masculină, Horia tecău şi noul său partener, Jean Julien Rojer, au trecut fără probleme de perechea Gabashvili/Kukushkin, scor 6-2, 7-5. Calificare şi pentru Florin Mergea, care, alături de Olivier Marach, a trecut tot îm două seturi (6-3, 7-6) de tandemul Gonzalez/Lipsky.

La feminin, Raluca Olaru şi Varvara Lepchenko au învins cu 6-2, 6-4 perechea Shuko Aoyama/Misaki Doi.

Singurul eşec al zilei a fost înregistrat de Alexandra Cadanţu şi Simona Halep, care au pierdut cu 6-2, 3-6, 2-6 în faţa favoritelor numărul 4, Kveta Peschke şi Katarina Srebotnik.

În noaptea de miercuri spre joi, Simona Halep va juca pentru calificarea în turul trei, urmând să o întâlnească pe Varvara Lepchenko, iar Victor Hănescu îl va înfrunta în runda secundă a turneului masculin pe Milos Raonic.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close