Antena 3 CNN Sport Tenis Novak Djokovici, învins pentru prima dată în 2012 de Andy Murray, la Dubai

Novak Djokovici, învins pentru prima dată în 2012 de Andy Murray, la Dubai

Novak Djokovici, învins pentru prima dată în 2012 de Andy Murray, la Dubai
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
02 Mar 2012   •   17:39

Liderul ATP, Novak Djokovici, a suferit, vineri, prima înfrângere în acest an, fiind eliminat în semifinalele turneului de 500 de puncte de la Dubai de britanicul Andy Murray, locul 4 ATP, informează Mediafax. Partida a durat numai 82 de minute şi s-a încheiat cu scorul de 6-2, 7-5.
   
Murray şi-a luat astfel revanşa după ce a fost învins, într-un meci de cinci seturi, de Djokovici, în semifinalele Australian Open, primul Grand Slam al anului, turneu câştigat de tenismenul sârb.
   
Anul trecut, Djokovici a avut o serie de 41 de meciuri fără înfrângere la începutul sezonului, fiind la o singură victorie de recordul lui John McEnroe din 1984. Jucătorul sârb a fost oprit atunci de elveţianul Roger Federer în semifinalele turneului de la Roland Garros. În acest an, Djokovici a avut zece partide câştigate la rând.
   
Meciul pierdut vineri îi va cauza lui Djokovici (13.100 puncte), campion al ultimelor trei ediţii ale turneului de la Dubai, o scădere de 320 de puncte în clasamentul ATP, însă poziţia sa nu este în pericol, mai ales că numărul doi mondial, spaniolul Rafael Nadal (10.435 de puncte), nu participă la nici o competiţie în această săptămână.
   
A doua semifinală a turneului de la Dubai (1,7 milioane de dolari premii) îi va pune faţă în faţă pe Roger Federer şi pe argentinianul Juan Martin del Potro.


×
Subiecte în articol: tenis ATP Serbia Dubai partida Andy Murray britanic
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close