Antena 3 CNN Sport Tenis Caroline Wozniacki a învins-o pe Simona Halep în finala Australian Open - VIDEO și FOTO

Caroline Wozniacki a învins-o pe Simona Halep în finala Australian Open - VIDEO și FOTO

Caroline Wozniacki a învins-o pe Simona Halep în finala Australian Open - VIDEO și FOTO
27 Ian 2018   •   13:24

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a fost învinsă cu 7-6 (2),3-6, 6-4, de daneza Caroline Wozniacki, numărul 2 WTA, sâmbătă, la Melbourne, în finala turneului Australian Open

În urma acestei victorii, Caroline Wozniacki a câștigat în premieră un turneu de Mare Șlem, după două finale pierdute, și va urca de luni pe primul loc în clasamentul WTA. Pentru Halep aceasta este a treia înfrângere într-o finală de Grand Slam. A treia oară a fost cu noroc pentru daneză.

 

HALEP - WOZNIACKI 6-7 (2), 6-3, 4-6. Wozniacki are minge de meci la capătul unui schimb uluitor de mingi. Simona greșește primul serviciu și Wozniacki scoate trei mingi puternic trimise de româncă pentru ca apoi să câștige partida.

HALEP - WOZNIACKI 6-7 (2), 6-3, 4-5. Wozniacki ia primul punct, dar Halep o prinde pe picior greșit și face 15-15. Arbitra intervine peste o decizie de la tușă, însă Simona cere challenge și câștigă punctul. Apoi face însă o dublă-greșeală, prima a meciului pentru ea.

HALEP - WOZNIACKI 6-7 (2), 6-3, 4-5. Caroline Wozniacki este la un game de primul titlu de Mare Șlem al carierei. Simona Halep servește pentru a rămâne în meci.

HALEP - WOZNIACKI 6-7 (2), 6-3, 4-4. E rândul lui Wozniacki să conducă cu 30-0 pe serviciul româncei, Apoi face 40-30 și Simona salvează prima minge de break. Daneza face re-break și e din nou echilibru.

E rândul danezei să ceară timeout medical. Caroline Wozniacki resimte dureri în zona genunchiului stâng.

HALEP - WOZNIACKI 6-7 (2), 6-3, 4-3. Simona face 30-0 pe serviciul adversarei, dar Wozniacki egalează. E rândul Simonei să egaleze la 40. Apoi își face minge de break și reușește să întoarcă soarta partidei. Simona este în avantaj!

HALEP - WOZNIACKI 6-7 (2), 6-3, 3-3. As făcut de Simona la 30 egal și apoi reușește cu două mingi pe linie să își câștige pentru prima oară serviciul în acest set decisiv.

HALEP - WOZNIACKI 6-7 (2), 6-3, 2-3. Simona Halep face din nou re-break, mai rapid, la 15, de data aceasta și putem spera la o revenire.

 

HALEP - WOZNIACKI 6-7 (2), 6-3, 1-3. Din păcate, Caroline Wozniacki beneficiază de trei mingi de break și câștigă game-ul 4 la zero, pe serviciul Simonei Halep.

HALEP - WOZNIACKI 6-7 (2), 6-3, 1-2. Caroline Wozniacki salvează patru mingi de break. La un aparent as al lui Wozniacki, Simona Halep cere challenge și câștigă, iar pe al doilea serviciu își creează a cincea șansă de break. O ratează însă și pe aceasta, dar daneza face dublă-greșeală la a șasea minge de break pentru Simona. 

HALEP - WOZNIACKI 6-7 (2), 6-3, 0-2. Simona Halep ratează o minge de game, iar acesta se prelungește suficient cât să îi permită danezei să atace și să facă break.

Înaintea acestei partide, Simona Halep avea 11 ore și 30 de minute petrecute în teren, la Melbourne, în timp ce adversara ei un minut sub 10 ore. Va face prospețimea diferența în setul decisiv?

HALEP - WOZNIACKI 6-7 (2), 6-3, 0-1. Simona Halep începe cu un 30-0 pe serviciul adversarei, însă daneza are răspuns și întoarce soarta primul game din setul decisiv. Halep egalează la 40, însă Wozniacki își face serviciul.

Pauză 10 minute pentru cele două jucătoare, din cauză căldurii sufocante de la Melbourne. Sunt 32 de grade Celsius, iar umiditatea foarte mare.

HALEP - WOZNIACKI 6-7 (2), 6-3. Serviciu bun al Simonei, care are a treia șansă de set și pe care o câștigă mi-nu-nat, cu o scurtă la fileu, care apoi deschide terenul pentru o lovitură decisivă.

HALEP - WOZNIACKI 6-7 (2), 5-3. Wozniacki salvează și a doua minge de set și are minge de break, pe care o salvează la rândul ei Simona.

HALEP - WOZNIACKI 6-7 (2), 5-3.  Wozniacki scapă returul, iar Simona are minge de set. Își creează avantaj, însă ratează lovitura decisivă, când trimite prea lung. 

HALEP - WOZNIACKI 6-7 (2), 5-3.  Două șanse de re-break și pentru Caroline Wozniacki, dar Halep luptă cu toată forța și rămâne în game.

HALEP - WOZNIACKI 6-7 (2), 5-3. Simona are două șanse de break, însă acuză noi probleme medicale. Simona face BREAK și servește pentru set, deși suferă vizibil. Să sperăm că poate câștiga setul secund și să reziste până la final

HALEP - WOZNIACKI 6-7 (2), 4-3. Simona face 4-3 cu șansă, după ce returul ei lovește fileul și cade în terenul adversarei.

HALEP - WOZNIACKI 6-7 (2), 3-3. Dublă-greșeală Wozniacki și se face 30-15 pentru Halep. Daneza revine pe serviciul secund și la 40-30 Simona trimite în afară.

HALEP - WOZNIACKI 6-7 (2), 3-2. Simona își câștigă serviciul și cere intervenția medicului. I se ia tensiunea.

Avem însă și o statistică favorabilă. Caroline Wozniacki nu a câștigat niciun meci împotriva unei jucătoare de top5 la un turneu de Mare Șlem.

HALEP - WOZNIACKI 6-7 (2), 2-2. O statistică îngrijorătoare pentru fanii Simonei Halep. De la Wimbledon 2014, Caroline Wozniacki are 33 de victorii și doar 2 înfrângeri în meciurile de Grand Slam după ce a câștigat primul set.

HALEP - WOZNIACKI 6-7 (2), 2-1. Simona Halep minge de break, în cel mai lung game disputat până acum. Și, după șase egalități, reușește să treacă în avantaj și să câștige game-ul cu o scurtă la fileu pe care Wozniacki nu a mai putut să o returneze în teren.

 

HALEP - WOZNIACKI 6-7 (2), 1-1. Wozniacki răspunde cu un game solid.

HALEP - WOZNIACKI 6-7 (2), 1-0. Simona Halep începe setul secund cu un serviciu bun, face și un as pentru 40-0, însă adversara revine până la 40-30. Halep închide apoi game-ul.

Este primul set pe care Caroline Wozniacki îl câștigă vreodată într-o finală de Mare Șlem. Iată statisticile lui:

 

HALEP - WOZNIACKI 6-7 (2) . Wozniacki servește bine și duce scorul la 4-1. Simona lovește puternic, însă daneza scoate aproape toate mingile. Românca nu cedează și face 2-4 cu un vole, dar mai cedează un mini-break. La 5-2, Wozniacki a servit și a câștigat primul set cu 7-2 în tie-break.

HALEP - WOZNIACKI 6-6. Caroline Wozniacki face mini-break după un prim serviciu reușit. Simona răspunde cu un as pentru care daneza face degeaba challenge. 

HALEP - WOZNIACKI 6-6. La 40-15, Wozniacki are un retur excelent pe al doilea serviciu al Simonei, însă românca servește puternic și meciul ajunge în primul tie-break din istoria întâlnirilor dintre cele două jucătoare.

HALEP - WOZNIACKI 5-6. Caroline Wozniacki servește bine și face 40-0, ajudecându-și game-ul 11 la zero. Din nou emoții pentru Simona.

HALEP - WOZNIACKI 5-5. Revenire importantă a Simonei care revine în meci!

 

HALEP - WOZNIACKI 4-5. Niciodată nu s-a jucat vreun tie-break între cele două sportive. Simona servește un as la 15-0, dar Wozniacki cere challenge. 30-0 pentru Halep! Care mai face un as și are trei mingi de set.

HALEP - WOZNIACKI 4-5. Wozniacki salvează prima minge in extremis, iar apoi servește un as. Dar la ultima șansă Simona FACE BREAK! Acum totul depinde de serviciul ei.

HALEP - WOZNIACKI 3-5. Simona are TREI șanse consecutive de break. Are 40-0 pe serviciul adversarei.

HALEP - WOZNIACKI 3-5. Simona supraviețuiește și câștigă pe propriul serviciu, însă trebuie să forțeze pe serviciul danezei acum dacă vrea să rămână în set. Wozniacki a câștigat 83% din mingi pe primul serviciu.

Este pentru prima oară în era OPEN când nr. 1 și nr.2 mondial se întâlnesc într-o finală mare fără ca vreuna să fi câștigat un turneu de Mare Șlem înainte.

HALEP - WOZNIACKI 2-5. Caroline Wozniacki nu dă semne de slăbiciune la serviciu și după un schimb superb de mingi, care ridică sala în picioare, ajunge la 40-15. Apoi închide game-ul.

HALEP - WOZNIACKI 2-4. Simona își câștigă serviciul. Reacțiile antrenorilor ne dezvăluie însă că nu e scenariul cel mai bun pentru româncă.

 

HALEP - WOZNIACKI 1-4. Daneza răspunde cu 40-0, însă apoi face dublă-greșeală. Câștigă totuși serviciul.

HALEP - WOZNIACKI 1-3. Wozniacki face un challenge pe serviciul excelent al Simonei și câștigă milimetric. Halep se răzbună cu un voleu în adversară, după care câștigă primul ei game la 0.

HALEP - WOZNIACKI 0-3. Simona răspunde cu două lovituri năprasnice, dar Wozniacki servește în corp și face 30-30. Apoi face 3-0.

HALEP - WOZNIACKI 0-2. Wozniacki are două mingi de break, după un schimb lung de mingi, la intensitatea celor pe care le-am văzut în partida cu Kerber. Simona o salvează pe prima cu puțin noroc. Daneza atacă în lung de linie și face break.

 

HALEP - WOZNIACKI 0-1. Daneza servește bine și câștigă primul game la 15, după ce Simona i-a făcut cunoștință cu forehandul ei.

HALEP - WOZNIACKI la AUSTRALIAN OPEN. LIVE TEXT 10:34. A început meciul, cu Caroline Wozniacki la serviciu.

 

HALEP - WOZNIACKI la AUSTRALIAN OPEN. LIVE TEXT 10:30. Simona Halep este favorită și la casele de pariuri. 1,65 cotă pentru victoria românei, 2,20 pentru Wozniacki.

HALEP - WOZNIACKI la AUSTRALIAN OPEN. LIVE TEXT 10:23. Încă puțin până la 10:30! ÎNCEPE FINALA! 

 

HALEP - WOZNIACKI la AUSTRALIAN OPEN. LIVE TEXT 10:14. Mats Wilander, la Eurosport: Caroline Wozniacki are un palmares mai bun împotriva jucătoarelor din top 10 și un joc mai puțin inconsistent. Simona trebuie să joace la 100% din potențial ca să aibă o șansă.

HALEP - WOZNIACKI la AUSTRALIAN OPEN. LIVE TEXT 10:10. Martina Navratilova spune că ambele sunt jucătoare foarte bune, dar „Simona Halep a avut un parcurs mai greu, din punct de vedere fizic și psihic, și nu sunt sigur câte resurse mai are, iar această căldură o favorizează clar pe Wozniacki”. 

 

HALEP - WOZNIACKI la AUSTRALIAN OPEN. LIVE TEXT 10:00. Caroline Wozniacki a ieșit la încălzire cu doar câteva minute înaintea finalei de la Australian Open, iar fanii danezi prezenți în complexul din Melbourne au creat o atmosferă demnă de cel mai important meci din cariera actualului număr 2 WTA. 

HALEP - WOZNIACKI la AUSTRALIAN OPEN. LIVE TEXT. Jurnaliștii de la El Pais au luat-o peste picior pe Simona, când au aflat că liderul WTA nu are un sponsor tehnic: Citește mai multe despre cum au umilit-o cei de la El Pais.

HALEP - WOZNIACKI la AUSTRALIAN OPENLIVE TEXT. Seara de după semifinala cu Angelique Kerber a fost una de relaxare pentru Simona Halep (26 de ani).Cea mai bună jucătoare de tenis a lumii s-a retras în camera de hotel și s-a delectat cu o ciocolată

HALEP - WOZNIACKI la AUSTRALIAN OPENLIVE TEXT. Nadia Comăneci i-a trimis un mesaj Simonei înaintea finalei. „Mă voi trezi la 02:00 dimineața (n.r. ora SUA) ca să urmăresc finala de la Australian Open. Simona trebuie să știe faptul că este încurajată și iubită de noi toți și oricare ar fi rezultatul, Simona va rămâne Simona", a spus Nadia

HALEP - WOZNIACKI la AUSTRALIAN OPENLIVE TEXT. Simona Halep s-a retras de la turneul WTA de la Sankt Petersburg, programat săptămâna viitoare. 

HALEP - WOZNIACKI la AUSTRALIAN OPEN. Miza finalei este dublă

Câştigătoarea finalei dintre HALEP și WOZNIACKI va ocupa luni locul 1 în clasamentul WTA. 

Totodată, aceasta este prima finală din istoria tenisului feminin când ambele finaliste au salvat mingile de meci ale adversarelor lor în precedentele întâlniri. Wozniacki a salvat meciul cu Jana Fett din runda a doua, în timp ce Halep a salvat trei mingi de meci în partida de poveste cu Lauren Davis, din turul trei, și alte două mingi de meci împotriva Angeliquei Kerber, în semifinale.

De asemenea, nici Simona Halep și nici Caroline Wozniacki nu au mai câștigat până acum un turneu de Grand Slam. Astfel, sâmbătă se joacă cu trofeul și nr.1 WTA pe masă.

HALEP - WOZNIACKI la AUSTRALIAN OPEN. Victorie dramatică cu Angelique Kerber
Halep a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei şi s-a impus dramatic după două ore şi 20 de minute, salvând şi două mingi de meci, în partida cu Kerber.

Simona Halep, care a făcut istorie la Australian Open în turul al treilea cu Lauren Davis, meci câştigat cu 15-13 în decisiv, a produs alături de Angelique Kerber cel mai frumos meci de la ediţia de anul acesta a turneului de la Melbourne. 

Pentru Halep (26 ani) este a treia finală de Mare Şlem a carierei, după cele două pierdute la Roland Garros, în 2014 şi 2017. Halep nu trecuse până anul acesta de sferturi la Melbourne, iar la ediţiile din 2016 şi 2017 a pierdut în primul tur. Românca mai are în palmares semifinale la Wimbledon (2014) şi US Open (2015). 

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 2 milioane de dolari australieni şi 1.300 de puncte WTA. 

HALEP - WOZNIACKI la AUSTRALIAN OPEN. Provocare uriașă cu Wozniacki

Wozniacki are 4-2 în meciurile directe cu Halep, în faţa căreia s-a impus în ultimele trei confruntări. Halep a învins în 2013 în semifinale la New Haven, cu 6-2, 7-5, şi în 2015 în semifinale la Dubai, cu 2-6, 6-1, 6-1. Daneza a câştigat în 2012 în optimi la Dubai, cu 6-2, 6-3, în 2015 în semifinale la Stuttgart, cu 7-5, 5-7, 6-2, în 2017 în sferturi la Eastbourne, cu 5-7, 6-4, 6-1, şi la Turneul Campioanelor de la Singapore, în grupă, cu 6-0, 6-2. 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close